Er is niets gevaarlijker dan de onweerstaanbare charmes van een verleidelijke femme fatale. De sensuele schone gehuld in elegantie, die elke man moeiteloos om haar vinger wikkelt en zonder enige gêne zijn tedere ego tergend langzaam finaal tot aan de grond gelijk maakt, en liefde zich ontpopt tot een levensbedreigend fenomeen. Men spreekt hier van de meedogenloze, echter onweerstaanbare femme fatale. 

De mantel der duisternis strekt zich nu hemelsbreed over de aarde. Omringd door zeeën van kaarsjes die de nacht verlichten, rusten mijn gloeiende wangen vredig op jouw borstkas, waarbij de warme, vertrouwde klanken van jouw stem al mijn angsten doen vervagen. “Ik zou mijn leven riskeren voor jou”, is alles wat ik hoor. Zenuwen gieren door mijn lijf, knikkende knieën ontnemen de stilte. Wanneer lippen de tederheid hervinden… en tijden zich verzetten tegen hun bestaan. In een waas van intens verlangen kruip ik tegen zijn warme lichaam aan, totdat zijn hartslag de mijne voelt – en twee zielen langzaam samensmelten tot één gehele pure perfectie. Niet langer rust, de nacht onaangeraakt.

De volgende middag wandel ik met een buiten proportioneel grote glimlach op m’n verliefde snoet door de straten van Barcelona. In de verte kan ik nog net een silhouet onderscheiden van een volwassen vrouw, wiens gestalte in de mist der tijd verscherpt. Naast haar zit Rick. Wacht… Ricky! Mijn pas versnelt. Ik stop plotseling en mijn ademhaling stokt eventjes. Een walgelijk scenario van haar belachelijk perfecte lichaam tegen de zijne grafeert zich in mijn geheugen. Het dramatisch zoenende stel berooft de ruimte van haar kalme stilte. De waas wordt waarheid. Hij gaat vreemd…

In het leven van ieder meisje komt het moment waarop je, je realiseert, dat je niet meer de aanleiding voor de glinstering in zijn ogen zal zijn… Of misschien wel nooit bent geweest. En nu val ik in slaap onder dezelfde hemel, die volgens menig persoon niets veranderd is – maar ik meen dat de sterren hun fonkeling verloren hebben, en grijze gebouwen meer naar de hemel reiken. Je was m’n beste vriend, mijn soul mate, mijn droom. Maar helaas hebben dromen de capaciteit om een schijnwerkelijkheid te handhaven, en een illusie levensecht te laten aanvoelen. Lang geleden heb jij de liefde feilloos geëxecuteerd.

Met bedroefdheid denk ik terug aan onze laatste nacht gehuld in pure perfectie, en zijn belofte die het ochtendgloren nimmer gered heeft. “Ik zou mijn leven riskeren voor jou”, ergens had hij wel een punt… Elk greintje sensibiliteit die ik nog overhad schudt op zijn grondvesten en ik onderdruk álle gevoelens die me jarenlang TBS zouden opleveren. Om het allemaal nog mooier te maken, wordt op zijn Facebook mijn vernedering uitgebreid gebroadcast: “Yo playa! Wat hoorde ik nou, twee wegwerpchicks deze week?! To do or to date bro, keep me updated!” De wereld om me heen wankelt. Ik hoor de agressieve wind buiten stommelen. Maar binnen in mij speelt zich zoveel meer af. Zoveel meer dan de woeste nacht ooit zou kunnen vertalen.

Elk femme fatale was ooit een onschuldig meisje dat ontketend is door een meedogenloze player. Zij is nu niets meer dan een roofdier, dat haar tijgerpootjes vol verlangen bekroont met diamanten en een gewetenloos geile blik werpt in de ogen van haar tijger, die onwetend bestempeld zijn met een houdbaarheidsdatum, die puur gebaseerd is op tijdelijke tevredenheid. Ogenschijnlijk is zij een lief katje, tot haar kattenpupillen zich verkleinen, zij spinnende melodieën toont en ze zich ontpopt tot een ongeremde tijger. What goes around comes back around, honey…

Geschreven door Tessa Vijlbrief

GEEN REACTIES