Restaurant Havanna is een studentikoos eetcafé in het centrum van Utrecht. Vernoemd naar de Cubaanse hoofdstad, waan je je bij binnenkomst in Cubaanse sferen. Naast de Cubaanse/Mexicaanse/Spaanse keuken bieden ze hier ook prima 3-gangenstudentenmenu’s aan tegen een studentenprijsje. En op de donderdag, vrijdag en zaterdag zullen de stoelen en tafels plaats moeten maken voor feestgangers, want dan wordt het restaurant omgetoverd tot een club! 

Bij binnenkomst voel je meteen de warme gezellige sfeer in het restaurant en voordat we het beseften was er al gauw één klokuur voorbij. De meesten van ons begonnen weer langzamerhand honger te krijgen, want ons voorgerecht was al geserveerd en bestond uit een in de oven verwarmde stokbrood met kruidenboter uit eigen keuken. Onze buikjes konden hier niet de rest van de avond op teren en gelukkig volgden snel de hoofdgerechten.

Het hoofdgerecht bestond uit vegetarische enchilada’s met gekruide rijst. Ook hier had de keuken een zelfgemaakt licht pikante sausje erbij gedaan. De enchilada’s waren krokant en warm en de spinazievulling smaakte prima in combinatie met de saus. De rijst was goed gekruid en met alle elementen bij elkaar klopten de smaken. Het nagerecht bestond uit een chocolademuffin met slagroom en spekjes versierd met chocola. Deze combinatie was zeer vullend, vooral na zo’n gekruid hoofdgerecht. Desalniettemin kreeg iedereen deze zoete combinatie op.

Tijdens deze avond waren er helaas ook mindere dingen.

Het was jammer dat de keuken ons nagerecht vergeten was, waardoor we weer een klein uur hebben moeten wachten. Een aantal van het personeel kwam al de hele avond geïrriteerd over. Dit is toch iets wat we bij de vorige bezoeken niet hebben gezien. Ook de snelheid van de bedieningen viel zwaar tegen ten opzichte van de vorige bezoeken. De gerechten waren gelukkig niet minder geworden, dus we zijn hier de volgende keer weer terug te vinden!

 

Restaurant: Havanna
Adres: Oudkerkhof 29, 3512GJ Utrecht
Tel: 030-2315040
Website: www.havanautrecht.nl
Openingstijden: Ma t/m Zo vanaf 16.00. Zondag gesloten.
Prijs gerechten/menu’s: Voorgerecht v.a. €3,50, Hoofdgerechten v.a. €13.50, Nagerechten v.a. €5,90
Prijs drank: Fris v.a. €2.00, bieren v.a. €2,20, cocktails v.a. €5,90
Overig: reserveren zeer aangeraden

 

By Endriean Prajitno

 

 

GEEN REACTIES