Sweet Bali

De Aziatische keuken is een van de meest gevarieerde keukens die er bestaat.  Deze keer bezochten we het restaurant Sweet Bali in het centrum van Rotterdam om te proeven van Indonesische gerechten die ik bij mijn bezoekjes aan mijn oma ook regelmatig voorbij zag komen. De Indonesische keuken is niet zo geraffineerd als bijvoorbeeld de Japanse keuken, maar dient wel volgens traditionele recepten klaar gemaakt te worden om zo de authentieke smaak te behouden. Het grote vraagstuk waar ik me over moest buigen was: voldoet Sweet Bali aan deze eis?
 

Het antwoord was aan het eind van deze avond duidelijk. Qua service was het een verademing vergeleken met de massale restaurants van tegenwoordig. Natuurlijk  kon er meer aandacht per tafel besteed worden,  omdat het vrij rustig was, maar de bediening lette altijd op en wist veel van de gerechten op de kaart af. Bestellingen werden snel opgenomen en drankjes snel geserveerd. Wat betreft de service dus niets om over te klagen.


Er is voor ieder wat wils qua gerechten en drankjes. Een aanrader was de cocktail met vers gepureerde mango’s. Wil je van alles wat proeven dan zou je eigenlijk echt een Combinatieschotel moeten nemen waarbij je je eigen favoriete gerechten kan samenstellen. Ik kreeg heerlijke saté geserveerd (keuze uit kip/varken/lam/beef/garnalen) met huisgemaakte verse pindasaus bijgestaan door een schaaltje met pittige boontjes, gekleurde rijst en garnalen. De gerechten waren geïnspireerd op de Indonesische keuken, maar misten hier en daar wel wat extra pit. Toch waren ze erg smakelijk en zeker de moeite waard. Vooral het smoorvlees zoals de Rendang Padang en de Dendeng Baracik zijn echte klassiekers  die je zeker een keer zou moeten proeven.

Ook qua nagerechten was er genoeg keuze. De fameuze spekkoek en gebakken banaan met karamel ontbraken dan ook niet op de kaart.  Al met al een leuke avond met vriendelijk personeel. Het eten verdient hier en daar nog wat aandacht, maar elk gerecht was smakelijk met als topper de Rendang Padang. Ga hier een keer eten voor of na een filmpje met je vrienden. De prijzen zijn redelijk voor de locatie en de  moeite die men voor je doet.

Naam: Sweet Bali
Adres :  Karel Doormanstraat 290, 3012 GP Rotterdam
Telefoonnummer:  010 433 2582
Website: http://www.sweetbali.nl
Gemiddelde prijs: € 14.00

 

Maarten Haak

GEEN REACTIES