Tapas bar Huize den Eng is gelegen in het pittoreske dorpje ‘t Goy nabij Houten. In de zomer is het ruime terras geopend waar gasten onder het genot van heerlijk eten en drinken kunnen genieten van de zon. Binnen zijn er lounge banken om te relaxen. De Tapas bar heeft een uitgebreide kaart met gevarieerde koude en warme gerechten.

 

Vroeger, toen ik jonger was, had ik al een zwak voor Spaanse dingen. Vooral de jongens, maar ook de taal. Toen mijn middelbare school Spaanse lessen aanbood om te volgen na schooltijd, had ik mij gelijk aangemeld. Braaf ging ik elke week naar de lessen toe, deze waren van 16.00 tot 17.00. Nu 4 jaar later volg ik nog steeds Spaans voor mijn studie, maar de taal boeit me geen reet meer. Ik spreek het nog steeds niet vloeiend en vind het steeds minder leuk worden. Waar ik nu wel een liefde voor heb is het Spaanse eten. Regelmatig eet ik tapas, maar daarvoor ging ik altijd naar andere steden. Blijkt dat er praktisch gewoon een Tapas bar bij mij om de hoek is!

Ik en een vriendin besloten even een hapje te gaan eten en bij te kletsen. Toevallig is het ook een vriendin waarmee ik Spaanse lessen ging volgen. Het was echt in the middle of nowhere. Ergens afgelegen in een klein dorpje, langs een weiland.. Eenmaal aangekomen bleek dat er geen parkeerplaats was. Naast de weg waren ‘parkeervakken’ gemaakt, tussen de bomen door. Ik vond het niet veilig om er te parkeren aangezien er een riviertje naast het vak was, waar water stroomde.

We waren iets te vroeg, maar eenmaal aangekomen werden we erg vriendelijk ontvangen en werden we naar onze plek gebracht. Reserveren is wel nodig aangezien het een niet zo grote Tapas bar is en het er redelijk vol was toen ik er ging eten. De drankjes kregen we al snel en het all-you-can-eat menu ook.

Het eten, waaronder Lamskoteletjes met honing, Ossenhaaspuntjes met sesamzaadjes, Garnalenspies in knoflookolie, Gamba’s en Chocolademousse met kaneel en suiker, kwam echt razendsnel en de gerechten waren echt heel lekker. Niet alle gerechten waren echt Spaans,  maar het eten was wel echt heerlijk. Ik ben vooral enthousiast over het vlees, die was echt lekker mals en goed op smaak. Wel vond ik jammer dat sommige gerechten erg kleine porties hadden en sommige weer teveel. Het werd al snel erg gezellig en ik was vergeten dat ik moest rijden dus de drank die ging er wel in. Dat was niet een erg slimme keuze. Maar gelukkig kan ik er goed tegen en had ik een volle maag.

Naam: Tapas bar Huize den Eng
Adres: Beusichemseweg 106, 3997 ML, ’t Goy (Houten)
Telefoonnummer: (T) 030 601 23 32 – (F) 030 601 11 87
Website: http://www.huizedeneng.com
Openingstijden: Woensdag-zondag: 17.00 – 22.00
Prijs: Woensdag en Donderdag €18,50, Vrijdag t/m Zondag €19.50 (all-you-can-eat menu)

 

Ngoc Thuong Huynh

 

GEEN REACTIES