Voor deze editie hebben we de grootste Aziatische Role Model uit de entertainment industrie geïnterviewd. Het was nog steeds een eer om hem te mogen ontmoeten en er komt binnenkort een uitgebreid video interview online samen met Kim Do en het ASN TV team.

Naam: Steve Aoki
Leeftijd: 33 jaar
Afkomst: Japans

Vertel eens iets meer over je leven:

Ik ben geboren in Miami en opgebroeid in California. Ik kom uit een sportieve familie (mijn vader was een voormalige olympische worstelaar) en ik deed aan badminton. Ik heb een zus, Kana, en een oudere broer Kevin. Verder heb ik een halfbroertje, Kyle en halfzusjes, Echo en Devon, (Redactie: Devon Aoki is bekend van 2 Fast 2 Furious). Ik heb aan de University of California, Santa Barbara gestudeerd. Tijdens mijn studie produceerde ik mijn eigen platen en gebruikte ik mijn studentenkamer om “underground concerten” te geven.

Underground concerten in je studentenkamer?
Mijn studentenkamer was niet groter dan 40 m2. We hebben de kamer omgedoopt tot de “Pickle Patch” en hebben meer dan 400 concerten gegeven met grote namen, zoals: Jimmy World, Rapture, etc)

Vertel ons meer over Dim Mak

Op 19-jarige leeftijd ben ik begonnen met mijn eigen bedrijf (Dim Mak) dat is genaamd naar zijn idool, Bruce Lee. Dim Mak is eigenlijk een merknaam en is begonnen als een label. Dat was toendertijd de business strategie (een creatief idee) en op dat moment had ik niet meer dan 400 dollar op mijn rekening en samen met 2 vrienden hadden we 1.200 dollar en zo zijn we gestart. We hebben rock, hardcore, indie, punk, rock, dance en vele andere genres uitgebracht.
Het begon 15 jaar geleden met 1 LP, in 2005 waren dat er nog 75 en in 2011 zit ik over de 200+ records die we uit hebben gebracht,

Vertel ons meer over jouw eigen muziek
Een plaat maken is voor mij een lang proces. Elke keer als ik de songtext ervoor schrijd, werk ik met een zinger/ vocalist/rapper en pas ik mijn plaat aan hun “vibe” en dit proces duurt letterlijk een jaar. Er komt binnenkort een eigen album uit met 12 platen daarop zijn er “featuring” met Will.I.Am, Kid Cudi & LMFAO. Hierop zal ook een samenwerking te vinden zijn met Nick, DJ Afrojack, en de single heet “No Beef”

Wat wil je nog kwijt aan de lezers?
We hebben No Beef net uitgebracht en de versie met de vocals wordt binnenkort uitgebracht. Ik zou zeggen check deze plaat op iTunes en vergeet me niet te volgen op youtube, twitter en facebook.


GEEN REACTIES