Vakantie!”.

Heerlijk, deze gedachte. De voorbereidingen waren natuurlijk al vroeg begonnen. De dagen aftellen, vroegtijdig je vakantie boeken, een hele to-do list maken, zomerkleding aanschaffen en alvast een zomercoupé nemen…

Ja, de zomervakantie is een periode van ontspanning. Uitslapen, dagje naar de spa of dat boek wat al maanden op je nachtkastje ligt om gelezen te willen worden. Het moment om helemaal tot rust te komen, het moment om je op te laden voor het nieuwe jaar.

Het is een periode waar je alles kunt gaan doen, waar je stiekem al naar uitkeek. De wereldsteden Parijs, Rome en Barcelona bezoeken, naar festivals gaan, serie-marathon kijken of heerlijk naar het strand gaan.

Het is een periode voor iets nieuws. Een cursus Spaans, een workshop cocktails maken, leren salsadansen, surfen of je slaapkamer een make-over geven.

Het is een periode om de tijd te nemen, een periode met de motto ‘lang leve de luiheid’.

Ja, zelf kan ik heerlijk genieten van deze periode. Rustig opstaan, heerlijk brunchen en in je pyjama lekker luieren. Shopsessie’s staan natuurlijk ook op de planning. Urenlang door de stad lopen en op zoek gaan naar de must-haves. Meer uitgeven dan dat de bedoeling is en lamme armen hebben van al je tassen. Sale is op dit moment ook overal. De leukste schoenen en kledingstukken voor maar een paar euro’s! Mijn ultieme afsluiting van zo’n dag is genieten op het terras.

Naar de Efteling en Disneyland staan ook op mijn to-do-list. Heerlijk ronddwalen door het park, op de foto gaan met Goofy, vijf keer in de Vliegende Hollander gaan. Ook komt hier mijn koopdrang naar boven. Winkeltjes met allerlei souvenirs. Knuffels, sleutelhangers, beeldjes, pennen van Disneyfiguren. Ik kijk mijn ogen uit en kan ze niet weerstaan. Eenmaal bij de kassa aangekomen sta ik dan ook met een mandje vol souvenirs. Natuurlijk niet alleen voor mezelf, maar ook voor mijn beste vriendin, ouders, zus, neefje en zelfs voor mijn oma en opa heb ik iets uitgezocht. Zij houden ook wel van een Mickey Mouse knuffel toch?

Alleen dan ben je in staat om zoveel spulletjes te kopen en zorgeloos met geld te smijten. Het is natuurlijk vakantie!

Ja, de zomervakantie is waar ik naar uitkijk. Het geeft me kriebels in mijn buik. Het maakt me vrolijk.

Het is mijn periode, mijn planning, mijn zomer. Wat staat er voor jou op de planning? Veel feestjes, culturele plaatsen bezoeken, werken, een ver land bezoeken zoals Thailand, of toch een diepe zomerslaap houden?

Joyce Ji

GEEN REACTIES