The Far East in the west, this event of the year will be the best. Because how many days in the year, can you experience their music from so near. Give me my ticket, so I can get my fix, so I can get a taste of that funky G6!!!!!! (prijsvraagwinnaar Maarten Haak).

Op 27 juni jl., op een tropische zomerdag, vond het concert van Far East Movement plaats, in de Melkweg te Amsterdam. Terwijl veel mensen een zonnesteek hadden opgelopen deze dag, gingen wij met hoge verwachtingen naar het concert. Far East Movement staat bekend bij het publiek om hun hit: Like a G6. Ze hebben op dit moment nog maar één album gemaakt, namelijk Free Wired.

De deuren van de Melkweg gingen open om 19.00 uur, het daadwerkelijke optreden begon om 21.00 uur t/m 22.00 uur. De kaartjes waren niet uitverkocht, maar er waren genoeg mensen die op deze 4 funky Asian boys afkwamen. Het publiek was gemixed, er waren zowel Aziaten als Nederlanders aanwezig. Hoewel we door de tijd dachten dat we naar een kinderdisco gingen, zat de sfeer er bij binnenkomst er gelijk goed in. Het eerste uur werd er gewoon muziek gedraaid, die overigens erg goed was. Vanaf 8 uur kwam de DJ van Far East Movement, DJ Virman, om voor ons draaien, zodat onze oren alvast konden wennen aan de opzwepende beats.

De rest van de leden: Kev Nish, Prohgress en J-Splif kwamen rond 9 uur stipt het podium bespringen. Het publiek ging helemaal los. Ze zongen zowel nummers van henzelf als van andere bekende artiesten zoals Linkin Park en Duck Sauce. Er zaten nieuwe nummers tussen, maar ook bekende zoals If I was you (OMG). Zelfs bij de onbekende nummers ging het publiek uit hun dak. Bij het hitnummer G6 werd Far East Movement ook vergezeld door Eva Symons. Één van de leden ging tot tweemaal toe crowd surfen, ze gooiden t-shirts het publiek in en hadden veel interactie met het publiek, wat de sfeer alleen maar tot een hoger niveau bracht.

Kortom een geslaagde show. Far East Movement weet hoe ze een show moeten weggeven, ze hebben geen seconde stilgestaan en sprongen van her naar der over het podium. Ook was er aan het einde zelfs de gelegenheid voor fans om hen te meeten.

GEEN REACTIES