The exes meet again! In deze comedy speelt Cameron Diaz ‘bad teacher’ Elizabeth Halsey naast Scott Delacorte (Justin Timberlake). Een baan als lerares heeft Elizabeth maar voor de schijn, want haar echte inkomsten komen van haar sugar daddy.

Voor wie de trailer ‘Bad Teacher’ nog niet gezien heeft, Cameron Diaz speelt een bitchy lerares die niks geeft om goed les geven, onderwijs en kinderen. Wiet, seks en drank maakt een groot deel uit van haar leven en dit doet ze naast het uitschelden van mensen in haar omgeving. Het enige waar Elizabeth om geeft is een rijke vent die haar luxe leven kan onderhouden.

Wanneer haar sugar daddy besluit om het huwelijk waar Elizabeth zo lang op heeft verheugd afblaast, moet ze op zoek naar een ander slachtoffer. Daar komt de ietwat dommige inval leraar Scott (Justin Timberlake) in beeld. De nerderige Scott heeft heel wat familiegeld en Elizabeth wil hem dan ook zo snel mogelijk aan de haak slaan.

Elizabeth moet samen met de collega Amy Squirrel (Lucy Punch) om de aandacht van Scott vechten. Uiteindelijk wint Amy het van Elizabeth, maar dit weerhoudt Elizabeth er niet van om Scott alsnog te verleiden. Dit lukt aardig, waardoor het uitmondt op een komische vrijpartij waarbij de kleren nog aan zijn ook. Justin zelf was achteraf minder blij met het resultaat. Wat ik niet raar vond gezien de vele genante gekke bekken die hij moest trekken tijdens de scene.

In deze film spelen heel wat sterren. Naast Cameron Diaz en Justin Trousersnake spelen ook Jason Segel (Marshall uit de serie How I Met Your Mother), Lucy Punch (Darla uit Dinner for Schmucks) en Phyllis Smith (Phyllis in The Office) een rol.

Jason Segel  heeft dezelfde soort sarcastische humor als in de serie How I Met Your Mother. Ik weet niet of het door deze stijl van humor komt, maar de acteerprestaties van Jason zijn beter dan die van Justin Timberlake (hetzelfde geldt voor zijn acteerprestaties in The Social Network). Cameron Diaz laat zien dat ze nog steeds grappig en bitchy kan zijn en door de vele capriolen die ze in de film uithaalt maakt ze de film af.

Bad Teacher is een grappige comedy waar je niet bij hoeft na te denken (bij welke comedy wel?). Het is leuk te zien hoe Cameron en Justin nog steeds vriendschappelijk met elkaar om kunnen gaan en daarbij een geweldig grappige ‘droogneuk’ scene kunnen doen. Heb je zin om een ‘niet-nadenk’ film te zien, dan is deze film een goede keus. Bad Teacher was vanaf 23 juni in de bioscoop te zien.

 

GEEN REACTIES