Na lang wachten is de legendarische animatie film Kung Fu Panda weer terug in de bioscoop! Deze eerste film werd in 2008 uitgebracht onder regie van Mark Osborne en John Stevenson. Dit keer werd de regie overgenomen door Jennifer Yuh, hoewel de makers niet zijn vervangen. Deze makers hadden eerder al Shrek en Madagascar geleverd, dus de verwachtingen waren hoog.

Alle stemmen zijn wederom door dezelfde mensen ingesproken. Hierin is Jack Black de hoofdrolspeler panda Po. Hoewel het een Amerikaanse productie is, zijn de invloeden van China duidelijk te merken. Zo is specifiek het Chinese Nationale Symfonieorkest gevraagd ter inspiratie.

Voor wie de eerste Kung Fu Panda leuk vindt is de tweede film zeker een aanrader. Ook voor mensen die de eerste film niet hebben gezien is de film leuk. Het begint wanneer de slechterik Shen besluit om metaal te stelen in het vredige dorpje waar Kung Fu Panda woont. Deze worden verzameld om een wapen te bouwen in Gongmen City, om vervolgens heel China te veroveren. Natuurlijk kunnen Po en zijn nieuwe Kung Fu vrienden dit niet zomaar toelaten! Samen reizen ze af naar Gongmen City, en doen ze er alles aan om de kwade plannen van Shen te stoppen…

Net zoals in de eerste Kung Fu Panda zat er een sterk moraal in dit verhaal. Het grappige is vooral dat hoofdrolspeler Po vanaf het begin al dé wijze les krijgt van zijn Master Shifu, hoewel hij hier helemaal niets van snapt. Er wordt op ludieke wijze gepresenteerd hoe Po de abstracte woorden wel serieus wilt nemen, maar er niets mee kan. In de loop van het verhaal wordt de schattige Po steeds meer duidelijk, en wordt de kijker meegenomen op het spannende avontuur vol met vriendschap en ontroerende momenten.

Er zat een flinke dosis humor in, ondanks de serieuze onderwerpen die werden besproken. Ik vind het erg knap hoe ze van een Kung Fu film een kinderfilm hebben gemaakt. Er wordt veel gevochten, zonder dat er ook maar een druppel bloed in voor komt. Ook worden figuren die komen te overlijden niet expliciet ‘vermoord’, ze verdwijnen eerder.

Zoals vele nieuwe animatiefilms is ook Kung Fu Panda 2 te zien als 3D-film. Persoonlijk ben ik niet echt fan van films die in 3D worden afgespeeld, de toegevoegde waarde is niet heel groot. Vooral in de eerste aantal 3D-films was enkel de ondertiteling welke er iets meer uitsprong. Met Kung Fu Panda 2 denk ik er nog steeds net zo over. Natuurlijk is het wel ‘mooier’, maar ik vind dat het niet waard om continu met een bril op te zitten.

Al met al vond ik het een goede film, en zeker waard om te gaan kijken! Zowel voor kinderen als (jong)volwassenen. Net als bij het eerste deel, worden ook voor deze nieuwe animatie film een hoop nominaties en prijzen verwacht. Ben je ook zo benieuwd naar de nieuwe avonturen van deze lieve Kung Fu held? Vanaf woensdag 15 juni 2011 draait het officieel in de Nederlandse bioscopen! Heel veel plezier!

By Joanna Li

 

 

 

GEEN REACTIES