Tegenwoordig hoor je steeds vaker dat mannen worden opgepakt wegens ontucht met minderjarigen. De één na de ander wordt opgepakt en schandaal na schandaal komt uit. What’s wrong with the world? Het grootste schandaal begon natuurlijk met de heksenjacht op de bisschoppen (hoe ironisch). Maar pedofilie is helaas zeker niet ten einde.

Pedofilie is je seksueel aangetrokken voelen tot minderjarigen (meestal 13 of jonger). Velen denken dat pedofilie een geaardheid is en geen ziekte die je kunt genezen. Net als homo of biseksueel zijn kun je dus vanaf je geboorte ‘pedofiel’ zijn. Anderen denken weer dat pedofilie een psychische stoornis is die verholpen kan en moet worden. Beide beweringen kunnen waar zijn, maar het feit is zeker dat pedofilie zeker niet goed te praten valt.

Pedofilie bestaat al heel lang en Plato heeft deze dan ook beschreven in het boek  Symposion. Het werk beschreef vooral het contact tussen een volwassen man en een jongen van 12-18 jaar. Ook de profeet Mohammed (destijds 54) had een vrouw van 9 jaar oud. Wel geloven veel moslims dat hij (een paar jaar) wachtte met de seks totdat het meisje ongesteld was, want pas dan werd ze gezien als een volwassene.

Hoe kwam het dat ontucht met een minderjarige vroeger wel algemeen geaccepteerd werd? Dit kwam met name doordat kinderen nog als mini-volwassenen werden gezien. Kinderen waren dus kleinere versies van grote mensen en konden dus hetzelfde als wat grote mensen deden. Zo moesten veel kinderen meehelpen met werken op het land en deden ze dezelfde zware handelingen als de ouderen deden. Zo werd seks met kinderen helemaal niet als misdadig beschouwd en was dit dus helemaal niet gek. Pas toen in de 19e eeuw aandacht werd gevestigd op ‘het kind zijn’ en de ontwikkeling/ psychologie daarvan, werd ontucht met kinderen iets wat niet kon.

Waar vroeger de jacht geopend werd op de heksen in de middeleeuwen, word nu de jacht geopend op de pedofielen van de moderne maatschappij. Door de media en technische middelen kunnen veel meer pedofielen worden opgepakt wereldwijd. De Robert M’s van de wereld zijn meer dan welkom achter tralies. Programma’s zoals de Amerikaanse How to catch a predator en de Nederlandse Lauren verslaat; op stap met pedojagers laten zien hoe pedo’s te werk gaan en hoe ernstig Amerika de delicten neemt. In Amerika zit je gerust voor tien jaar in de cel voor het aanraken van een minderjarige. Daarbij moet je heel je leven lang blijven registeren en sta je op de zwarte lijst. Je leven is hierbij voor eeuwig verwoest. Wat dat betreft heeft Nederland maar een mild rechtssysteem en zou misschien wel een voorbeeld kunnen nemen aan Amerika.

Ondanks de technische middelen en media gebeurt pedofilie nog op grote schaal. Kijk maar naar de sekstoeristen die veelal naar Thailand vliegen om hun gang te kunnen gaan. Kijk maar naar de prostitutie in veel arme landen en kijk maar naar ons eigen kleine kikkerlandje. Een recente verhaal was de vader die zijn eigen dochter misbruikte. De 12-jarige die beviel tijdens een schoolreisje! Hoewel de vader eerder was veroordeeld voor ontucht met een eerdere dochter kreeg hij toch de voogdij over zijn nieuwe kinderen. Ongelofelijk, maar het gebeurt. Het beste is bij vermoeden van pedofilie meteen de politie in te schakelen, want wat hier gebeurt mag en kan niet gebeuren in een moderne maatschappij.

 

By TinYee Tang

 

 

GEEN REACTIES