Een verrassende thriller meets romance. De film met als hoofdrolspeler Matt Damon heeft iets weg van Inception. “Niets is wat het lijkt” blijkt een thema te zijn waar filmmakers veel uit kunnen halen.

The Adjustment Bureau is een film waar je 9 euro voor wil betalen om hem in de bioscoop te zien. De film heeft veel spannende momenten en is daarbij ook niet voorspelbaar zoals veel films. Daarbij is het een leuke en spannende film voor jong, oud en van elk geslacht.

In de film wordt veel aandacht gegeven aan de architectuur en de omgeving, wat het in visueel opzicht spectaculair maakt. Matt Damon speelt David Norris, een Amerikaans congreslid met grote politieke potentie. Aan de vooravond van een belangrijke speech ontmoet hij Elise (Emily Blunt), die hem plotseling zoent en hem inspireert tot het geven van een weergaloze speech. Vanaf dat moment krijgt hij haar niet meer uit zijn hoofd en is dan ook dolgelukkig als hij haar, zonder een naam of telefoonnummer te hebben, tegenkomt in een bus, waarna ze hem haar telefoonnummer geeft. Zodra hij echter op kantoor aankomt, wordt hij door een aantal mannen in pak en met hoeden op bedwelmd. Wanneer hij weer wakker wordt, blijkt dat deze mannen een soort “correctoren” zijn, die in opdracht van “the chairman” ervoor zorgen dat de geschiedenis loopt zoals zij willen. In het verleden hebben deze correctoren de mensheid soms wat losgelaten, waarna zich vrijwel ogenblikkelijk oorlogen en rampen voltrokken. Door interventie van deze correctoren kunnen dergelijke zaken worden voorkomen. David Norris zou president van de V.S. kunnen worden als hij niet met Elise samenblijft. Elise zou op haar beurt een wereldberoemde ballerina kunnen worden, maar ook daarvoor –u raadt het al- mag ze geen relatie met David krijgen. De correctoren doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de twee van elkaar wegblijven. David mag nooit spreken over deze correctoren, omdat ze in dat geval gemachtigd zijn om zijn geheugen te wissen. Wat volgt is een adembenemend kat- en muisspel, waarbij David er alles aan doet om Elise voor zich te winnen en uit de handen van de correctoren te blijven.

The Adjustment Bureau een uitermate vermakelijke film, die psychologisch sterk in elkaar zit. Zowel Damon als Blunt acteren ijzersterk en het concept van de film is behoorlijk vernieuwend. Als je Inception goed vond, is dit zeker een aanrader.

The Adjustment Bureau wordt verwacht vanaf 24 maart 2011.

 

By TinYee Tang

 

 

 

 

GEEN REACTIES