Humphrey’s is een goedlopende keten van restaurants. In bijna elke stad te vinden en het interieur heeft een gezellige en knusse sfeer. Wat maakt Humphrey’s zo speciaal? Een goed concept natuurlijk! Een driegangenmenu voor een vaste prijs van 23,50. Daarbij heb je ook nog veel keuze over je gerechten!

Het restaurant in de gezellige en leuke studentenstad Groningen ziet er erg veelbelovend uit. Van buiten naar binnen gekeken, zag het er zelfs wel chic uit! Bij binnenkomst leek het erop dat de kleine eetzaal vol zat, wachten op een tafel leek de beste oplossing. Maar niet getreurd, Humphrey’s Groningen is erg groot en na de kleine zaal kwam er een grote zaal met gezellige tafeltjes met leuke kaarsjes. Een plek was dus zo gevonden!

De bediening was erg vlot en dat is natuurlijk erg prettig. Vol verwachting keken we naar het menu en zagen tot onze verbazing dat het een keuzemenu was voor een vaste prijs. Meestal zijn dit soort menu’s erg basic en hebben we daarbij niet veel keus. Maar bij Humphrey’s was er veel keus en het menu zag er verre van simpel en makkelijk uit. Een dik pluspunt dus! Tijdens het bekijken van het menu kregen we een plankje stokbrood met aioli en kruidenboter. Ik was erg benieuwd naar de Rundercarpaccio als voorgerecht en de mixed grill, wat bestond uit: Angus biefstuk, varkenshaas en scharrelkip geserveerd met rodewijnsaus en zilveruitjes, als hoofdgerecht. Mijn tafelgenoot had als voorgerecht de geitenkaaskroketjes met groene tuinkruiden, mosterddressing en rode bietensalade. Als hoofdgerecht werd er gekozen voor het stoommandje, gevuld met mihoen, geserveerd met Aziatische wokgroente en gefrituurde loempia met soja boontjes. Het klonk erg veelbelovend.

Erg leuk was dat bij het stokbrood aioli geserveerd werd. Het komt niet veel voor en daarbij is het naar mijn mening erg lekker op stokbrood. Het voorgerecht werd snel geserveerd en onze voorgerechten zagen er mooi opgemaakt en goed uit. Carpaccio zoals het hoort, geitenkaaskroketjes zoals kroketjes eruit horen te zien. Na de eerste hap wist ik het al, goede kwaliteit en erg lekker! En mijn tafelgenoot dacht precies hetzelfde. Het voorgerecht was goed gekeurd.

Niet veel tijd nadat we onze voorgerechten op hadden, kwam het hoofdgerecht. We zaten toen al een beetje vol van het stokbrood en het voorgerecht, maar waren erg benieuwd naar het hoofdgerecht. De mixed grill en het stoommandje werden geserveerd met patat en groente (daarbij vind ik dat dit altijd standaard erbij geserveerd moet worden!). En ook deze hoofdgerechten smaakten weer erg goed! We konden het bijna niet op. En dan moesten we ook nog eens een toetje nemen!

We namen allebei de chocoladefondant met frambozencompote en vanille-ijs. Dit klonk ook erg veelbelovend. En uiteindelijk hebben we met moeite alles naar binnen zitten werken, want het zou te zonde zijn om dit lekkere toetje te laten staan!

Conclusie: een volledig menu met veel keus voor maar 23,50 moet je zeker niet afslaan bij Humphrey’s. Het is waar voor je geld (in Groningen dan). Het leuke is ook dat het menu elk seizoen van gerechten verwisselt. Zo verveel je, je nooit.

 

Naam: Humphrey’s
Adres
: Vismarkt 42, 9711 KV Groningen
Telefoon: 050-3131981
Website: www.humphreys.nl

Openingstijden:
ma: 17:00-22:00
di: 17:00-22:00
wo: 17:00-22:00
do: 17:00-22:00
vr: 17:00-22:30
za: 17:00-22:30
zo: 17:00-22:00

 

By TinYee Tang

GEEN REACTIES