De Dijk is een eetcafé gelegen in het centrum van Utrecht. De Dijk is vanaf het CS zowel te voet als met het ov goed bereikbaar, dus men kan na een hapje en een drankje gezellig de kroegen induiken om vervolgens verzadigd, maar voldaan weer huiswaarts te keren.

Bij binnenkomst in dit knusse cafeetje stonden we daar bij de binnendeur te wachten; wachtende op een bediende die ons naar onze gereserveerde tafel zou begeleiden. Er was echter niemand die ons te hulp schoot of te woord stond. Aangezien we een vermoeden hadden dat de enige gedekte tafel misschien wel voor ons bedoeld was, namen we toch maar plaats.

De plek waar onze gedekte tafel zat, was verre van ideaal: naast de deur zitten vraagt altijd om problemen. Mensen gaan deur in en deur uit waardoor al het kou naar binnen tocht. Ondanks de reservering die we hebben gemaakt, is de plek van onze tafel toch wel een groot minpunt.

Na het bestellen van een drankje bestelden we meteen het hoofdgerecht. Het duurde ‘láng’ voordat we tot een keuze kwamen; de menukaart had namelijk niet zo’n grote diversiteit. Na wat overwegingen gemaakt te hebben werd het de Filet Gratin met blauwe kaas: een gegratineerde varkensfilet met blauwe kaas. De kaas was zacht en licht pittig. Het vlees was goed gekruid. Qua warmte was het helaas een beetje lauw. Verder zaten er ook plakjes groenten onder het vlees verwerkt zoals courgette, paprika, champignon en aubergine. Als bijgerecht kregen we friet. Ik vond het jammer dat ik geen andere bijgerecht naast de friet kon kiezen, maar toen we eenmaal de friet kregen opgediend, nam ik deze gedachte terug. Het waren overheerlijke gekruide frietjes! Er werden nog een paar drankjes gedaan. Betreft het diner bleef het hierbij.

Er hing een ontspannen, relaxte sfeer in het café. Het personeel is vriendelijk, maar niet altijd klantgericht. Wellicht was de sfeer té ontspannend voor hen.

Ik vond het jammer dat ik mijn vlees half afgekoeld kreeg geserveerd, maar aan het einde van de avond/begin van de ochtend zat ik daar uiteindelijk niet meer mee; het was tijd om te gaan slapen na een lange nacht.

Restaurant: Eetcafé De Dijk
Adres: Nobelstraat 283, 3512 EM Utrecht
Tel: 030 2331835
Website: www.cafe-de-dijk.nl/
Openingstijden: Maandag t/m woensdag van 17.00 tot 2.00
Donderdag t/m zaterdag van 17.00 tot 3.00
Prijs gerechten/menu: Voorgerechten v.a. €3,75, Hoofdgerechten v.a. €7,50, Nagerechten v.a. €4,75
Prijs drankjes: Fris v.a. €1,80, Alcoholische dranken v.a. €1,95
Reserveren: Aangeraden

By Endriean Prajitno

GEEN REACTIES