Pal gelegen naast de Utrechtse ‘Oudegracht’ ligt het Italiaanse “Ristorante La Fontana”. Bij binnenkomst moet men een zeer smal, stijl trapje naar benee overbruggen (ben zelf bijna naar beneden gedonderd) waarna je vervolgens terecht komt in een sfeervolle, authentieke werfkelder. Het restaurant dankt zijn naam aan de prachtige fonteinen die vrijwel ieder dorp en stad heeft in Italië. Deze traditionele fonteinen zijn in Italië een plek van samenzijn en genieten en het is ook de ontmoetingsplaats van de gemeenschap.

In het restaurant zelf is ook een fontein te bewonderen; voor deze avond was dit restaurant ons plekje om te chillen en te genieten. We hadden van te voren toch maar gereserveerd, aangezien we met een groep waren en we allen een stevig bodempje wilden leggen. Het was er vrij druk: alle tafels waren bezet, op de paar gereserveerde tafels na. En er hing een gezellige, losse sfeer in het restaurant.

Nadat we plaats hadden genomen, deden we een drankje en kozen we onze gerechten uit. Hoewel mijn tafelgenoten er lang over deden om een keuze te maken, was mijn keuze al gauw gemaakt: ik koos voor de “Pizze Napoletana”. Deze pizza bestaat uit tomaten, Parmezaanse kaas en ansjovis. Een uitstekende bodem, leek mij! (Het zout houdt namelijk het vocht beter in je lichaam vast, waardoor je lichaam minder vocht kwijt raakt.) Teveel zout op m’n pizza vind ik persoonlijk niet zo lekker en daarom vroeg ik aan de ober of hij kon doorgeven dat ik mijn pizza minder zout wilde hebben.

Nadat het stokbrood op was en de schaaltjes kruidenboter uitgelikt waren, arriveerden na lang wachten (50min+) eindelijk onze borden. Ik had gevraagd om een niet te zoute pizza en het resultaat was dat de chef heel zuinig heeft gedaan met de ansjovis. Geweldig, terwijl ik juist wilde dat de hoeveelheid zout niet ten koste moest gaan van de hoeveelheid ansjovis. Ieder van ons had honger als een paard dus ik mocht niet klagen met het voedsel dat we kregen voorgeschoteld. De pizza smaakte overigens naar behoren. Dit gold ook voor de pizza’s en pasta’s die ik heb geproefd van mijn tafelgenoten.

Het personeel was zeer vriendelijk, maar niet stressbestendig. Er werd ook te vaak gevraagd of we nog iets wilden drinken, maar dit is puur uit gastvrijheid. Voor de rest was het een geslaagde avond geworden, waar dit restaurant aan de basis heeft gestaan!

 

Restaurant:                                              La Fontana
Adres:                                                         Lange Viestraat 1, 3511 BK Utrecht
Tel:                                                                030 2311310
Website:                                                   http://www.ristorantelafontana.nl
Openingstijden:                                   Dagelijks geopend vanaf 17:00 tot 22.30
Prijs gerechten:                                    Voorgerechten v.a. €4,50, Hoofdgerechten v.a. €8,50,
Nagerechten v.a. €5,-
Prijs drankjes:                                        Fris v.a. €1,80, Alcoholische dranken v.a. €1,95
Reserveren:                                            Aangeraden in weekenden en/of met groepen

 

By Endriean Prajitno

GEEN REACTIES