Far East Movement

Vandaag begon als een normale dag. Ik word wakker in de middag (na een lange nacht gewerkt te hebben) en ik ga op mijn gitaar/keyboard spelen. Vervolgens pak ik mijn spiegelreflex camera en ging ik erop uit om speciale momenten vast te leggen.

Net voordat ik de rest van de dag verder ging inplannen kwam ik er achter dat vandaag de dag was dat Far East Movement naar Nederland zou komen. Ik snel kijken op mijn twitter en ja hoor… een twit van Far East Movement met de melding dat de deuren van de vliegtuig net waren gesloten en onderweg waren naar Amsterdam!

Vanaf dit punt veranderde mijn gehele dag, mijn humeur en begon ik rustig alle spullen klaar te leggen, in te pakken en klaar te maken voor de grote dag. Vandaag heb ik meerdere malen gedacht: ”ik doe nu dingen waar ik een paar jaar geleden alleen over kon dromen!”

Samen met de ASN TV Crew: Kim Do en Melvin gingen wij richting ons afspraak met Far East Movement. We kwamen een beetje vroeg aan maar dat gaf ons de ruimte om ons even snel voor te bereiden, vragen doornemen en natuurlijk ook alles klaar te zetten voor het interview.
Voor dat ik het wist stonden: Kev Nish, Prohgress, J-Splif & DJ Virman voor mijn neus! Het duurde even tot dat het tot mij door drong dat het echt de Far East Movement was die voor me stond. Al gauw begon ons interview en voordat ik het wist stond ik te poseren samen de Far East Movement voor een foto.

Kort daarna gingen ze richting Paradiso voor de Soundcheck natuurlijk en om zich mentaal voor te bereiden. Niet lang daarna kwam ik zelf aan met de ASN TV Crew en voor het eerst in mijn leven werd ik heel serieus genomen als cameraman. Ik kreeg een security guard, die met mij mee liep naar de zaal voordat er nog iemand daar aanwezig was en dit gaf mij de kans om kennis te maken met andere cameramannen (PP2G en andere grote organisaties). Tot mijn grote verbazing kon ik heel soepel samen werken met Patrick van het PP2G TV team en we wisselde al snel tips en apparatuur uit voor de show.

Niet kort daarna gingen de deuren open en ik nam mijn plek op het podium naast de Far East Movement. De gehele show kon ik niet geloven hoe serieus ik bezig was met filmen, dat ik een grote opdracht had gekregen van ASN en realiseerde ik me maar al tegoed hoe graag ik dit soort werk doe.

Door de ervaringen van vandaag neem ik mijn hobby een stuk serieuzer. Het was net een droom en ik zag een aantal toekomstige beelden voor mijn ogen flitsen waarin ik mezelf zag filmen en fotograferen. Bij deze! “Thank you Far East Movement for making some room for us in your busy schedule! And for rocken Paradiso like no other ever did”.

By Ayerthon Sadikrama (rijandie@asn-online.nl)

GEEN REACTIES