In Roosendaal is er Het Hooihuis. Een brasserie en restaurant in één. Wat dit restaurant zo bijzonder maakt is vooral de vorm. Het restaurant is rond met twee verdiepingen. De benedenverdieping is de brasserie en daarboven heb je het restaurant.

Het restaurant is makkelijk bereikbaar vanaf de snelweg en je hoeft daarom ook niet Roosendaal helemaal in. Wel is het restaurant het beste bereikbaar met de auto (genoeg parkeergelegenheid).

Bij binnenkomst zag het er al erg leuk en sfeervol uit. Twee openslaande deuren leiden je naar de entree. Links en rechts kun je de brasserie in, in het midden is er een grote trap naar het restaurant. Een gastvrouw neemt je mee naar een tafeltje (veel kans op een tafel bij het raam gezien het restaurant rondvormig is en veel ramen heeft). Deze keer kwamen we ‘s middags aan en zaten dus in de brasserie.

Na twee Ice tea te hebben besteld bij de vlotte bediening, bekeken we de kaart. Een keuze maken was erg moeilijk gezien de gevarieerde kaart. Uiteindelijk werd er besloten om de Carpaccio van de Limousin rund en de Zoete pommedorisoep te nemen. Omdat we in de middag rond een uur of 1 aankwamen besloten we om er een hele dag voor uit te trekken. Waarom ook niet?

Ons eerste voorgerecht was geserveerd. De borden waren mooi opgemaakt, dus dat was al een pluspunt. Toen onze tweede voorgerecht opgegeven en snel begonnen met eten! De zoete pommedorisoep (tomatensoep en basilicumolie) was erg lekker! Een stevige smaak en niet te weinig. Ook was de carpaccio erg naar wens. De carpaccio was geserveerd met verse parmezaanse kaas, rucola, kappertjes en wat olijfolie.

Het was tijd voor onze tweede voorgerecht! Om eens lekker uit te pakken hadden we gekozen voor de Oesters en calamaris… doe maar duur! Ook dit zag er lekker uit. Maar niet iedereen zal dit lekker vinden. Vooral oesters hebben een aparte ‘zeesmaak’. Deze zijn dan ook vers (en dus rauw). Ook op deze gerechten niks op aan te merken.

Na even nagebuikt te hebben met een thee’tje, was het dan toch tijd voor het hoofdgerecht… Jawel, dat paste er nog wel in! Voor mij een Duo van het hert en voor mijn tafelgenote werd het de Biefstukjes van runderhaas omwikkeld met spek.

Al lekker gemaakt door de eerste vier voorgerechten waren we benieuwd naar het hoofdgerecht… De biefstukjes waren mooi omwikkeld met spek en geserveerd met pepperoni-roomsaus. Mijn duo van hert was een hertenbiefstuk en hertenpeper geserveerd met een gevulde appel, rode kool, rode wijnsaus en veenbessen. Voor 17,50 was dit zeker weten een topmaaltijd! Het verbaasde me dan ook dat dit maar 17,50 was. De hertenbiefstuk was heel mals en met de combi waarmee het geserveerd was erg lekker. Ook smaakte de biefstukjes heel goed. Mals en vol smaak.

Al met al is Het Hooihuis zeker weten goed aan te raden. Let er wel op dat de kaart voor de brasserie anders is dan de kaart voor het restaurant. Jammer van de bereikbaarheid met openbaar vervoer, maar met de auto goed bereikbaar en je kan gratis parkeren. Ook is het erg leuk als je een groot feest wilt geven. Het Hooihuis heeft een gezellige tuin met hele grote tipi en grote vuurkorf speciaal voor dit soort gelegenheden.

Restaurant: Het Hooihuis
Adres: De Stok 13, 4703 SZ Roosendaal
Tel: 0165-537902
Website: info@hooihuis.nl
Openingstijden: Diner: Ma t/m zo van 17:00 tot 21:30, Lunch: Ma t/m zo van 11:00 tot 17:00
Keuken: Frans, Nederlands, internationaal
Prijs: Maaltijden van 15 tot 25 euro.

By TinYee Tang

GEEN REACTIES