Al jaren zijn de talentenshows met zang en dans erg populair. Het is leuk om te doen en als je het zelf niet kan is het altijd leuk om te zien en te horen. Er is nu een nieuwe show genaamd Blaze, wat gericht is op dans. Streetdance voert hier de boventoon en met een getalenteerde internationale cast is dit zeker een bezoekje waard!

Ik kijk graag naar talentenshows op televisie, net als de rest van de wereld. Wat maken deze shows zo speciaal? Het hoge entertainment gehalte natuurlijk. Deze mensen hebben talent (of helemaal niet) en laten dit graag zien. En wij willen natuurlijk graag onze meningen uiten over deze ‘talenten’.

Nu is er een dansshow die eens niet gericht is op televisie. Een echte show, met een echte cast die ook daadwerkelijk kunnen dansen. Als je mensen wilt uitlachen moet je maar naar de Popstars-audities gaan kijken.

Ik werd uitgenodigt om eens een kijkje te nemen bij de Blaze show in Hoorn. Bij binnenkomst in de schouwburg was het behoorlijk druk. Goed gepromoot! Het publiek bestond voornamelijk uit ouders en kinderen, wat mij erg opviel. Eindelijk zaten we op onze plek, op het balkon met een goed uitzicht op de show. Ik zat in de zaal zonder enige verwachtingen…

De show begon al veelbelovend toen er uit het niets kleren op het podium neervielen. Dansers kwam het podium op en begonnen niet meteen met dansen, maar met het aantrekken van de kleding. Langzaam werd het decor duidelijker en begon het tempo ook wat op te lopen.

Ik vond het decor verrassend. Het diende niet alleen als achtergrondplaatje, maar ook als toevluchtsoord waar dansers in weg konden kruipen om later weer tevoorschijn te komen. Je kon erop klimmen en dansen. En daarbij werd er heel knap gebruik gemaakt van verschillende visuals. Zo leek het decor dat heel de tijd bleef staan telkens weer te verschillen.

Maar op de dansers was er ook niks op aan te merken. Iedereen had evenveel podiumkans en kon goed laten zien wat ze waard waren. Alles was een geheel, decor, dansers en muziek werden goed gecombineerd. Soms wist je zelfs niet waar je heen moest kijken, omdat overal wel wat gebeurde. Een tweede keer naar de show zou ik zeker ook niet afslaan.

De muziek waarop er werd gedanst was erg verschillend. Een dub-step versie van Starry Eyed (Ellie Goulding), Justin Timberlake en Michael Jackson. Dub-step, R&B en pop kwamen allen aan bod.

Ook waren er leuke variaties met betrekking tot de dans. B-boying werd dan weer afgewisseld met een leuke tap-act wat verrassend goed was. Daarbij vond ik de MC erg leuk gezien hij de mensen in de zaal betrok in de show. Deze gast heeft dan ook een leuke act met het liedje Atomic Food van David Guetta. De avond werd afgesloten met een staande ovatie dat zeker 10 minuten duurde. De dansers gaven nog een toegift door één voor één zijn talenten nog te laten zien. Een goede internationale en getalenteerde cast met hele goede choreografen.

De show was niet één keer saai of langdradig. Het 1 uur durende Blaze is een leuk neergezette dansshow dat zeker het bezoeken waard is.

By TinYee Tang
Twitter: @zooeysmalterego

GEEN REACTIES