Het is nu officieel, de winter is aangebroken. Het regent, het stormt en het is ijskoud buiten. Een week tot twee weken geleden liep ik nog rond in een dun leren jackje en nu heb ik mijn winterjas echt uit de kast gehaald. De meeste meiden willen er hip bij lopen, maar ook warm blijven. Het is bekend dat de voeten en handen van de vrouw sneller koud worden dan die van de mannen. Wat doe je hier tegen?

In de winter ben ik altijd van boven warm gekleed, maar verwaarloos ik mijn benen. Nog steeds loop ik in een tregging, veelste koud natuurlijk. Maar als je het combineert met warmzittende laarzen, dan kan je makkelijk de winter door. Een paar modetrends op het gebied van schoenen van dit najaar:

1. UGGs
Tegenwoordig zie je er iedereen mee lopen, van jong tot oud. Deze trend kwam voort uit Amerika, bekende sterren begonnen ermee te lopen en het ‘normale’ volk volgde. Nu nog steeds zijn ze helemaal in. Maar wat is het geheim van de UGG? De UGGs zijn zo gewild door de schapenvacht dat aan de binnenkant van de UGG zit. Het is een vacht dat warmte vasthoudt en dat is perfect voor de winter. Tegenwoordig zijn er meerdere versies van de UGG te verkrijgen, in meerdere modellen, verschillende kleuren, voor jong en oud en voor elk seizoen is er wel een ander model. Overigens produceert UGGs Australia niet alleen schoenen, ze hebben tegenwoordig van alles. Van tassen tot kleding tot sloffen. Een product van UGG is prijzig, maar het is zeker een goede investering.

2. Designer regenlaarzen
Regen, niet het perfecte weer voor een paar designer pumps, maar wel voor een paar designer regenlaarzen van Burberry, Dior of Gucci. Ik zie het steeds vaker op straat, meiden die laarzen dragen van een designermerk. Dit zou een ware trend kunnen worden voor najaar 2010. Voor een bedrag van 170 à 300 euro heb je een paar designer regenlaarzen in bezit, maar of dat het nou waard is voor een paar regenlaarzen?

3. Enkellaarzen
In de winter is het te slecht weer om hakken te dragen. En veelste koud, maar dit najaar is bont een ware trend geworden. Dus voor dames die graag op hakken willen lopen in de winter, dan weet je wat je te wachten staat. Bont wordt nu zelfs gevoerd binnenin schoenen. Ook zien we dit najaar veel suède laarzen terug. Op de catwalk is ie al gesignaleerd bij vele grote designers. Laarzen met van binnen bont gevoerd is echt heel hot dit jaar. Bont komt overal dit najaar in terug. Het houdt je voeten lekker warm, het is comfortabel en je gaat mee met de trend. Een must-have item dus!

4. Lace boot
De laceboot, oftewel het veterlaarsje. Na een trend met militaire jasjes en blazers is de trend nu ook overgeslagen naar de schoenen. Heb je grote voeten en zou je ze kleiner willen laten lijken door middel van een optische illusie: met een veterlaars-model lijken je voeten slanker.

Maar wat als je binnen bent? Dan kan je niet op schoenen gaan lopen. Binnen in huis trek je gewoon dikke sokken aan of een paar sloffen, maar je kan ook de Warme Voeten- crème van Hansaplast proberen. Het belooft een zelfverwarmend effect te hebben, een paar minuten nadat je het op je voeten hebt gesmeerd. Je kan hem gewoon bij de drogist halen voor €6.99.

Winter kom maar op, met deze items blijven wij meiden wel warm.

By Ngoc Thuong Huynh

 

 

 

GEEN REACTIES