Gelegen in een herenhuis in hartje Eindhoven ligt Kantonees restaurant Crystal Palace. Voor het gebouw zijn gezellige terrasjes te vinden en als je de trap naar boven neemt, kom je uit in het restaurant. We namen plaats bij de raamzijde. Vanuit hier hadden we een mooi zicht op de markt op deze warme avond.

Omdat we op een doordeweekse dag op een laat tijdstip arriveerden, was het niet zo druk. Gelukkig voor ons, want dit betekent doorgaans dat je de gerechten eerder krijgt voorgeschoteld (en dat was ook deze avond het geval). Eenmaal binnengekomen, wordt je vriendelijk naar je tafel begeleid. De kaart wordt aan ons uitgereikt en er wordt gevraagd wat we willen drinken.
We hadden het geluk dat ze nog dim sum serveerden, want normaal gesproken wordt dit niet meer na 16.00-17.00 geserveerd, omdat dim sum-gerechten voornamelijk tijdens de lunch worden gegeten en er ‘s avonds dan dinergerechten worden opgediend. In dit geval was het zo dat ze nog gestoomde garnalenpasteitjes serveerden. Ik was natuurlijk blij, want dit is één van mijn favoriete gerechten! We hadden daarom ook twee porties besteld, omdat één portie gewoonweg niet voldoende is voor ons allen.

Na de pasteitjes kwam de geroosterde Pekingeend. Het vlees is zoals het hoort te zijn; lekker mals en zacht. De eendenhuid was lekker krokant en uitermate heerlijk in combinatie met de bijbehorende zoetzure saus. Voor de liefhebbers raad ik de geroosterde Pekingeend hier met genoegen aan.

Niet lang daarna werd de ‘Vlees & Groente mix’ geserveerd. Deze bestond uit een diversiteit van groenten en vlees. Dit gerecht is niet alleen lekker, maar ook nog eens voedzaam en gezond. Het viel me ook op dat de bediening snel en efficiënt werkten. Daarnaast waren ze ook zeer attent en vriendelijk.

Het duurde niet lang of het volgende gerecht stond ook op tafel: bami met rundvlees. Het vlees was een beetje te zout, maar wel te doen. De bami was hier en daar verbrand en er zat er naar mijn mening teveel ketjapsaus op, waardoor het veel te zout smaakte. De smaak moest zelfs worden geneutraliseerd door de jasmijnthee te drinken. De bami was jammer genoeg een domper en gelukkig ook het enige minpunt van de avond. Want in hoog tempo volgde het laatste gerecht; eend met zeewier. Deze koude schotel was een beetje pikant een goede afsluiter van ons diner. Voor vandaag waren de smaakpapillen weer geprikkeld en de buikjes gevuld. Op weg naar het terras!

Restaurant: Crystal Palace
Adres: Markt 9
Tel: 040 2432243
Openingstijden: Maandag tot zondag van 12.00 tot 23.00
Prijs gerechten/menu: Lunch vanaf €6,- en diner vanaf €14,-
Prijs drankjes Fris/sap is €1.70. Eerste ronde is gratis.
Reserveren: Op donderdag en in het weekend is reserveren aangeraden

By Endriean Prajitno

GEEN REACTIES