Op de Nes in Amsterdam (achter het Rokin) is er een gezellig straatje waar zich een aantal restaurants hebben gevestigd. Onder andere is er Brasserie Harkema. De naam klinkt niet erg aantrekkelijk, maar desalniettemin geen reden om er geen bezoekje aan te brengen.

Bij binnenkomst op zaterdag was het rond een uur of zes nog erg rustig. Een grote zaal met veel grote tafels en bij het raam een aantal tweepersoonstafeltjes. Niet erg veel keus voor als je met z’n tweeën bent. Er zijn maar voor drie stellen een raamtafeltje beschikbaar. De tafeltjes voor twee personen stonden redelijk dicht op elkaar dus veel privacy zou je niet hebben, wanneer je dat wenste. Wel zou het qua ruimte goed geschikt zijn voor grote groepen. De zaal zag er ook niet erg bijzonder uit. Een beetje een aula-vibe. Al was er vast wel gezorgd voor een trendy uiterlijk. Toch mistte het wel een beetje gezelligheid.

Zonder te reserveren was er nog genoeg plek. We gingen zitten en werden snel geholpen. De bediening had zoals het hoort bedrijfskleding aan (al had de onze best een goede BH aan kunnen doen).

Als voorgerecht had ik voor de zalm met eiersalade gekozen en mijn metgezel voor een carpaccio. Als hoofdgerecht hadden we allebei voor de Indische Curry gekozen. Gelukkig was het niet erg druk, dus werd het drinken redelijk snel gebracht. Daarbij kregen we stukjes stokbrood dat je in de olijfolie moest dopen. Persoonlijk houd ik meer van de gewone stokbroden met kruidenboter.

Toen het voorgerecht kwam, zag dit er erg veelbelovend uit. Na de eerste hap was ik niet erg onder de indruk. Na vijf happen nog steeds niet echt. Ik had meer smaak verwacht van dit restaurant. Het was niet heel vies, maar ik zou het niet nog eens nemen. De carpaccio was ook niet heel veel bijzonder. Nu de hoop maar vestigen op het hoofdgerecht!

Het hoofdgerecht kwam niet veel later en zag er op het eerste gezicht best lekker uit, maar niet heel bijzonder. Ook het hoofdgerecht kon mij niet echt boeien. Niet heel bijzonder, niet heel vies. Ondertussen kwam er een nieuw stelletje zitten. Het drinken werd gebracht evenals de kaart. Maar zij vonden dat ze veel te lang moesten wachten op het personeel en zijn toen na hun drankje weggegaan. Gelukkig was de slome bediening niet bij ons van belang.

Al met al vind ik dit een matig restaurant met oudere gasten. Het zag er niet spectaculair uit en had daarbij ook niet echt sfeer. De prijs is nog wel redelijk betaalbaar. Ik geef het daarom ook maar 2 sterren.

Restaurant naam: Brasserie Harkema
Adres : Nes 67, 1012 KD Amsterdam
Telefoon: 020 – 4282222
Website: brasserieharkema.nl
Openingtijden: dagelijks 11.00 – 01.00
lunch 12.00 – 16.00
diner 17.30 – 23.00

By TinYee Tang

GEEN REACTIES