Bij het horen van de naam zou je denken dat het een typisch Amerikaanse actiefilm zal zijn. Met hoofdrolspeler George Clooney is dat ook niet zo gek. Maar de film die geregisseerd is door de Nederlandse Anton Corbijn is Europeser dan je denkt. Naast George Clooney spelen ook de Nederlandse Thekla Reuten en Belgische Johan Leysen een rol in de film.

De huurmoordenaar en wapenmaker Jack (George Clooney) heeft een klus in Zweden verknald. Zo snel als hij kan vlucht hij en duikt onder ergens in een rustig dorpje in Italië. Hij onderhoudt af en toe telefooncontact met zijn baas Pavel (Johan Leysen) en leidt verder een rustig leven. Jack is een loner, met zo min mogelijk contact probeert hij zich rustig ondergedoken te houden. Zijn enige vriend is de pastoor Benedetto (Paolo Bonacelli) waar hij af en toe gaat eten. Ook is Jack niet vies van een vrouw van lichte zeden. Hij gaat dan ook regelmatig naar de hoeren. Daar heeft Jack een favoriet, Clara (Violante Placido). Jack besluit dat de klus die hij krijgt van Mathilde (Thekla Reuten) in Italië zijn laatste wordt…

Tijdens het kijken van de film deed het me denken aan de trilogie van Stieg Larsson. Weinig woorden en af en toe actie met weinig tot geen humor. De film is leuk om te kijken als je spionagethrillers leuk vind, maar heel veel actie zoals in de film The Expendables zul je niet krijgen. Veel gepraat wordt er niet, dus in de film moet de sfeer het vooral hebben van de spannende muziek die onder de scènes worden gezet. Van George kan je natuurlijk verwachten dat hij goed acteert, maar ik was erg verbaasd over de rol van Thekla Reuten. Zij moest een Belgische vrouw voorstellen, maar dit kwam zeker niet over. Heel licht af en toe hoorde je het Nederlandse accentje, maar voor mijn part had ze bij wijze van spreke net zo goed Engels kunnen zijn.

Persoonlijk vind ik het een goede film, maar niet zo bijzonder. Daarbij had de film af en toe wat langdradige scènes. Ook heeft het verhaal nog enkele stukjes die niet logisch zijn of vraagstukken opleveren. Al met al is het in mijn ogen één van de betere films die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait.

By TinYee Tang

GEEN REACTIES