In het Noorden van mijn studentenstad Utrecht, ligt Maarssen. In deze gemeente ligt misschien wel één van de grootste Chinese eetgelegenheid van ons land, dat plaats bied voor maar liefst 1400 gasten. De naam Mallejan bestaat al decennia lang in Maarssen, maar sinds 2006 is deze omgetoverd tot de gelijknamige specialiteiten restaurant.

De Wok Mallejan is goed bereikbaar en niet te missen: je wordt namelijk verwelkomt door twee immense beelden van Chinese leeuwen die je leiden naar het indrukwekkende restaurant zelf. Het restaurant is wel voorzien van voldoende parkeergelegenheden waar men de auto gratis kan parkeren.

Bij binnenkomst betreed je een buitengewone lobby: een groots en prachtige versierde hal dat een enorme kroonluchter en een zwarte piano vleugel bevat, maar ook vriendelijk personeel die ons met enthousiasme en profesionaliteit naar ons tafel  begeleidde. Mijn tafelgenote en ik realiseerde ons dat we zojuist in een werkelijke oase van een stukje geraffineerde China waren gewaand: Het restaurant schitterde in haar Aziatische verschijning, dat recht werd gedaan door middelen van onder andere authentiek meubilair tot aan verschillende oosterse versieringen.

Het restaurant bied naast een wokmenu ook een buitengewoon fondue menu aan. Omdat mijn tafelgenote en ik in een restaurant setting nog nooit met een fondue menu in aanraking zijn gekomen, besloten wij om de laatst genoemde menu een kans te geven: wij werden voorzien van een grote pan met Chinese boullion en werd ons de hele werking van de fondue tot in de nodige details uitgelegd. De electrische kookplaat waarop de pan rustte was mooi weggeborgen in de tafel en zelf te bedienen naar wens. Het menu bevatte een talrijke keuze aan groente, vis, vlees en seafood. Ons favorieten waren de rundvleesplakjes en de fijngestampte garnalen.

Wat buitengewoon is aan het fondue menu is dat je niet beperkt bent tot één menu: je mag alles eten voor één prijs. Dat betekent dat je naast fondue ook nog mag kiezen uit wok, tappenyaki, sushi, dim sum en show cooking. Mijn lieftallige tafelgenote en ik besloten daarom om na onze fondue ook nog wat te proeven van de wok en van de tappenyaki! De wok en tappenyaki is precies zoals wij in andere restaurants gewend waren.

Naast het eten was ook de service uitstekend: het personeel werkte snel, efficient en professioneel. Zo was er een snelle bediening van de dranken en werden gebruikte borden snel opgeruimd. Had je een vraag of was er iets niet duidelijk dan stond het personeel maar al te graag klaar voor een gebonden maar gedetailleerde uitleg.

Waar wij ons over verbaasden waren de prijzen van de menu’s. Voor maar iets meer dan twee tientjes heb je keuze uit ten minste zes overheerlijke menu’s. Lees dit goed: geen of/of menu’s maar werkelijk en/en! Al met al, werd het ons al snel duidelijk dat de Wok Mallejan je absoluut en zelf misschien meer waar geeft voor je geld. Een ongekende inheemse Chinese culinaire ervaring.

Restaurant:     Wok De Mallejan
Adres: Gageldijk 81 te Maarssen
Tel:  030-2618786
Website :  http://www.mallejan.nl
Openingstijden:  16.00u – 22.30u
Prijs voor “all u can eat”: Ma. t/m Do.€ 18,95 p.p.
Vr. t/m Zo. en feestdagen € 20,95 p.p.
Speciale fondueprijs € 22,50 p.p.
Bijzonderheden: Zaalverhuur voor bruiloften  (600 man)
Waardering: 4 sterren

By Nhut

GEEN REACTIES