DSCN6892.jpg We weten allemaal dat er in de hoofdstad der Nederlanden genoeg keuze is aan verschillende restaurantjes. Maar door de vele bomen kan het wel eens zo zijn dat we het bos niet meer zien. Vandaar dat er dit keer niet voor een spontane aanpak gekozen was, maar voor een aanpak dat wat vooronderzoek vergde. Uiteindelijk was het restaurant Fondue & Fondue als winnaar uit de bus gekomen. De naam vertelt ons direct wat voor een keuken het heeft, namelijk geen. De bezoekers mogen allemaal zelf de kok uit gaan hangen en al het eten zelf in de hotpot stoppen. Voor de vele Aziaten onder ons is dit een uiterst bekend concept dat we vaak tijdens feestdagen opgediend krijgen.

De tijdelijke locatie van het restaurant bevindt zich aan één van de zijstraten van de Overtoom. (Het oorspronkelijke gebouw is nog aan het verbouwen.) Het is gemakkelijk te bereiken met de tram, mits je van te voren wel hebt uitgezocht bij welke halte je moet uitstappen, en welke zijstraat je precies in moet. Bij binnenkomst loop je direct tegen de open keuken aan, waar er een chef staat die al het vlees en groente voor je zal voorbereiden. Het interieur van het restaurant is heel erg simpel, wat ons direct een heel huiselijk gevoel gaf.

Het menu is zelf niet heel erg gevarieerd; je hebt de keuze uit een kaas-, vlees- of visfondue. Het grote verschil tussen de vlees- en visfondue is de soep die de kok voor je bereid heeft. Zelf vond ik de soep van het vlees net iets smaakvoller. Verder is het zo dat je van beide vlees- en visfondue maar 1 portie krijgt dat genoeg is voor max. 2 personen. De vleesfondue bestaat uit een aantal stukken rund-, kalfs-, kalkoen/kip-, varkensvlees. De visfondue bestaat uit gamba’s, tonijn, zalm. Mocht je een extra portie willen hebben, dan wordt dat opnieuw op de bon aangeslagen. Maar dat geldt niet voor de kaasfondue; deze hotpot bestaat alleen uit groente en brood. En is ook onbeperkt gratis bij te vullen.

DSCN6893.jpgDSCN6894.jpg

Toen de hotpots uitgedeeld werden, gingen de obers nog wel erbij vertellen wat alles precies was en hoelang het in de hotpot gedaan moest worden voor een goed en gaar stuk vlees. De tijd dat rund- en varkensvlees nodig hebben om gaar te worden verschilt namelijk. Ook kwam de kok tenslotte nog langs om te vertellen wat hij in zijn soep had gedaan en hoe hij de kaasfondue gemaakt had.

Het eindoordeel voor dit restaurant is dat het een heel leuk concept is, waarbij de bezoeker zelf de kans krijgt om zijn eigen eten te bereiden. Een kleine tip is wel om met een grotere groep te gaan, zodat je alle drie de hotpots kan uitproberen.

Restaurant:     Fondue & Fondue
Adres: Jan Pieter Heyestraat 110 (dit is een tijdelijk adres, origineel adres is Overtoom 415), Amsterdam
Tel: 020-6129104
Website :
Openingstijden: Dagelijks van 17:00 – 0:00
Prijs gerechten/menu: Kaasfondue: €12,95
Vleesfondue: €17,95
Visfondue: €17,95
Prijs drankjes fris/sap: €2,00
Waardering: 4 sterren

By Irene

GEEN REACTIES