Laatste jaren waren er niet zoveel sneeuw als dit jaar. En als ik terugkijk naar dit jaar… Het ging allemaal zo snel voorbij, met slechte herinneringen en goede herinneringen. Er is zoveel gebeurd, net als de hoeveelheid sneeuw wat er nu valt! Ik kan niet wachten totdat het 2010 is en nieuwe dingen kan gaan ervaren. Het is een mooie witte kerst en ik wens iedereen prettige feestdagen en een gezond gelukkig nieuwjaar!

Dit jaar was er veel “bad luck” voor mij. Net als in de voorspellingsboeken, voor meeste mensen die geboren is in 1991 is dit jaar een slechtjaar. Met I Love Asian Januari raakte ik direct het garderobekaartje kwijt en moest ervoor dokken. Eén maand later raakte ik ook nog mijn mobiel kwijt, maar gelukkig dat iemand het weer terugvond. Paar maanden later was ik gezakt voor mijn examens. Na examens ging ik op vakantie naar Vietnam, en werd daar twee weken ziek. Ugh, toen ik beter was, werd ik half aangereden en kreeg een uitlater van een scooter tegen me been aan. Als gevolg een grote litteken, en één week niet kunnen lopen. Na paar maanden hoorde ik dat mijn moeder weer weg moest. Ik wou niet toegeven dat ik het zwaar had, dus liet haar maar gaan. Maar ja, dit jaar dus geen echte kerst voor mij. Ik kan zo doorgaan wat voor bad luck ik nog meer had dit jaar. Maar dat gebeurt bij iedereen wel eens. Elk jaar heeft zijn ups and downs. Dus dit was een beetje meer down dan up. Maar ik kan niet zeggen dat ik het slecht had.

Ik heb paar weken terug al één jaar met mijn vriendje. Van wie ik superveel hou. En ik heb altijd nog mijn vrienden waar ik zoveel van hou. En mijn familie waar ik veel steun van krijg. Vietnam was een leuke trip dat mijn ogen opendeed. Ik heb met kleine kinderen in weeshuis gespeeld. Het was fantastisch. De tijd dat ik met mijn grootouders doorbracht was onvergetelijk. En ik heb veel nieuwe familieleden leren kennen tijdens een familiereünie. Het was een jaar vol met verassingen. En een jaar met veel leerzame dingen. Een jaar waar ik heel snel volwassen ben geworden. Natuurlijk, ben ik nog soms kinderachtig wanneer het nodig is. Maar ik neem alles meer serieus. 2009 zal ik nooit gaan vergeten, het was een leuk jaar, ook met die downs.

Eventjes terug wat ik heb geleerd… Het belangrijkste wat ik heb geleerd is om mensen geven, en van mensen houden. In het weeshuis besefte ik dat ik supergoed had, ondanks de downs. De kinderen hielden me stevig vast. Ik raakte heel emotioneel. Het waren jonge kinderen die geen normale jeugd hebben. Ik weet van mezelf dat iedereen een goed hart heeft. De een meer de ander minder. Mijn oma heeft me verteld dat als we iets geven aan mensen dat we een goed gevoel voor terugkrijgen. En dat is het beste wat je kan krijgen! En dat is waar. Soms moet je het weggeven om iets te kunnen terug te krijgen. Me oma heeft me veel dingen geleerd. Er bestaan geen slechte mensen. Mensen doen erge dingen voor een reden. What goes around comes around, everything happens for a reason.

By Trinh

GEEN REACTIES