Stefano’s is een Italiaanse verrassing in het centrum van ‘s-Hertogenbosch. Bij Stefano’s kan men terecht voor pizza’s en pasta’s en naast de authentieke pizza’s bieden ze ook specialiteiten van het huis. Dit alles in een gezellige sfeer met Italiaans karakter. Ons bezoek aan Stefano’s kwam voort na een dagje Efteling. Er was een groepsreservering gemaakt, zodat we er zeker van waren dat we voorzien werden van zitplaatsen.

Het was een regenachtige, maar toch benauwde dag, dus een verkoelende Bitter Lemon was wel lekker op z’n plaats. Als hoofdgerecht koos ik voor de Tortelinni’s, welteverstaan de Tortellini Gratinati Al Forno; ham en uien gebakken in room- en Napolitanasaus, gegratineerd met Parmezaanse kaas. De saus was romig en heer-lijk! Jammer dat de verhouding tussen saus en pasta niet klopte, want er zaten toch te weinig Tortelini’s erin naar mijn mening.

De keuze voor mijn nagerecht was lange tijd onbeslist, want ik wist niet wat ik moest kiezen tussen al die lekkernijen. Na wat aandringen en overwegingen verkoos ik uiteindelijk de Tartufo boven de Tiramisu. Vooral vanwege het feit dat ik nog nooit Tartufo op heb en mijn tafelgenoten het niet aandurfden om het uit te proberen. Tartufo is een klassiek Italiaans ijsdessert bestaande uit meerdere lagen ijs. De buitenste laag bestond uit melkchocolade en de kern uit bittere, pure chocolade. Ik werd verrast door de twee lagen, iets wat ik niet van te voren had verwacht van dit gerecht. Uiteindelijk vond ik het toch heel erg top en ik kan dit dessert anderen ook aanraden.

Een kleine tegenvaller was dat mijn vegetarische tafelgenoot gehakt terug vond in zijn pastagerecht. Als goedmaker kreeg hij een nieuw pastagerecht van het huis. Verder was het personeel zeer vriendelijk en attent. Er heerste een gezellige Italiaanse sfeer en dit bezoek is goed geweest voor een herhaling!

Restaurant: Stefano’s
Adres: Stoofstraat 10, 5211 ER ‘s-Hertogenbosch
Tel: 073 6890551
Website: http://www.stefano-s.nl/
Openingstijden: dinsdag t/m zondag vanaf 16.30 uur
Prijs gerechten/menu: Voorgerechten v.a. €3.-, Hoofdgerechten v.a. €8.00.-, Nagerechten v.a. €4.-
Prijs drankjes Fris v.a. €1.90, Wijn v.a. €7.00 per karaf
Reserveren: Groepsreserveringen en in het weekend aangeraden
Waardering: 4 sterren

By Endriean Prajitno

GEEN REACTIES