De zon schijnt (af en toe), het kwik stijgt tot zomerse temperaturen en veel kleren gaan uit! Het is eindelijk beginnend zomerweer! Laat de festivals maar komen. Met de fashion festivaltips en deze festival checklist ben JIJ klaar om alle festivals tegemoet te gaan.

Festival Fashion
Festivals, DE kans om je anders dan anders te kleden. Laat je inspiratie eens los over de vele gekke combi’s die je kan maken met je kleren. De gewone spijkerbroek met T-shirt kan leuk staan, maar zeg nou zelf, waarom zou je niet eens iets geks doen? Zelf heb ik al genoeg rare dingen gezien, zoals een groep vrienden in tijger- en berenpakken. Aan het einde van de dag waren ze best smerig.

Footwear
Festivals+gras+bier= heel veel modder. Dus je beste schoenen aandoen is niet erg slim. Doe daarvan in de plaats je oude minnetonka’s aan (kan je, je zelfs verkleden als Pocahontas!) of leuke (regen)laarzen die je zelf hebt gecostumized! Het is niet aangeraden om je hakken aan te doen. Wanneer je dat wel wilt, zijn festivals obviously niet jouw ding.

De regenlaarzen

             

Jessica Shorz – Minnetonka’s

 

Bottoms-up!
Lange broeken kunnen wel, maar dit is de kans om je benen eens aan de zon te laten zien! Na die enkele keer op het strand. Korte broekjes, rokjes en jurkjes kunnen weer eens uit de kast.

Een top is TOP!
Topjes, Topjes en Topjes! Niet te missen. Neem vooral meer dan 1 topje mee voor het geval je de ander zat bent of vies wordt! Topjes kunnen altijd. Combineer het boven een leuk shortje of rokje and you’re ready to go!

Blote buiken-parade
De blote buik is terug! How to wear? Laat in ieder geval je buik niet zien. Houd het classy en fashionable!

 

Heb je genoeg inspiratie? Dan wens ik je veel succes om tot een leuke outfit te komen! Stuur een foto van jouw leukste outfit naar tinyee@asn-online.nl en wie weet, komt er na de zomer misschien wel een vervolg-issue!

Ten slotte wil ik je nog een checklist meegeven zodat er niks ontbreekt op het festival!

 

Checklist

–       Drinkbeker (koop een kinderdrinkbeker met deksel en rietje bij de xenos ofzo), altijd handig voor als je aan het dansen bent en je wilt je drankje niet over iemand heen verspillen.

–       Extra topje/shirt
–       Poncho/paraplu voor het geval dat…
–       Kleedje
–       Zonnebril
–       Trui/ vest
–       Zonnebrand
–       Grote tas voor alle spullen en een extra plastic tasje voor vies geworden kleren.
–       Mobiel! Je raakt snel mensen kwijt… Alhoewel dat weer een reden is om anderen te leren kennen. En je kan er foto’s mee maken.
–       Sokken (schone sokken zitten lekkerder wanneer je weer op weg bent naar huis).
–       Klein tasje voor je mobiel op het festivalterrein zelf.

 

By TinYee Tang

GEEN REACTIES