Popocatepetl (spreek uit als poo·poo·kaa·tep·pet·tel), is een bekende vulkaan vlakbij Mexico-City. De naam is oud-Azteeks en betekent; “Daar waar de aarde heet wordt.” Maar naast een vulkaan is het ook een vlammende Mexicaans restaurant, gelegen op het drukke, maar gezellige Den Haagse Buitenhof. Vooral in de zomeravonden is het hier heerlijk om buiten op het terras te zitten. Popocatepetl heeft meerdere locaties elders in het land.

Eenmaal binnengekomen viel me het aardewerk aan het plafond op. Ook door de vrolijke kleuren en vele sombrero’s waande ik me in de Mexicaanse cultuur. Het aardige personeel stond ons al gauw te woord en begeleidde ons naar onze tafel. Het personeel was verder op de avond ook zeer attent en vriendelijk.

Nadat we plaats hadden genomen, kregen we een mandje tortilla’s met dipsaus geserveerd. Als voorgerecht heb ik een glaasje fris genomen. Hoewel ik wel zin had in een margarita, moest ik er toch rekening mee houden dat ik ook nog achter het stuur moest later die avond.
En dan komen we dus aan bij het hoofdgerecht: Quessadillas. Dit zijn twee tortillas gevuld met gesmolten kaas, gehakt en gemengde groenten. Het gerecht werd geserveerd met rijst en bonen. Blijkbaar gingen de tortilla’s inclusief het bord, waarop het eten geserveerd werd, de oven in. Want de bedienster had moeite met het bedienen van de gloeiend hete borden, wat er best ironisch uit zag. De tortillas waren lekker knapperig en het vlees was voldoende gekruid.

Als nagerecht heb ik voor de Helado de Coco gekozen; een halve kokosnoot gevuld met romige kokosijs en met als topping een stukje chocola. Het dessert is goed gepresenteerd. En het feit dat er kokosijs in het kokosnoot zit is wel leuk. Naast de presentatie en de kokosijs is er verder niks bijzonders aan het dessert op te merken.

Het restaurant is stijlvol ingericht met verschillende Mexicaanse aspecten; er hangt daarom ook een vrolijke, warme sfeer in het versierde gebouw. Een pluspunt is dat we niet zo lang hoefden te wachten op onze gerechten. Daarnaast vond mijn tafelgenote het eten ook lekker. Een ander pluspunt is de gezellige sfeer die er hangt. Een klein minpunt waren toch de overenthousiaste serveersters die om de vijf minuten vragen of alles naar wens was. Meerdere minpunten kon ik niet ontdekken bij dit toch indrukwekkende restaurant.

Bij mijn volgende bezoek zal ik er aan denken om met de OV te gaan, want de locatie in Den Haag is makkelijk bereikbaar met de tram. Dan kan ik toch nog genieten van een paar vers gemixte margarita’s!

Restaurant: Mexicaans Café Restaurant Popocatepetl
Adres: Buitenhof 5, 2513 AG Den Haag
Tel: 070 3924607
Website: http://denhaag.popo.nl/
Openingstijden: Maandag t/m zondag van 17.00 tot 23.00
In de zomer geopend vanaf 15.30
Prijs gerechten/menu: Voorgerechten v.a. €4.25, Vleesgerechten v.a. €10.70, Visgerechten v.a. €13.10, Vegetarisch v.a. €10.75,
Desserts v.a. €5.45
Prijs drankjes: Fris v.a. €2.10, Wijn €14.65 per fles
Reserveren: In het weekend aangeraden
Waardering: 4 sterren

By Endriean Prajitno

GEEN REACTIES