Wanneer er gezocht wordt naar een gezellig, trendy en mooi restaurant in Amsterdam, kun je terecht bij Bar Italia. Gelegen in het centrum (Rokin) en dus goed bereikbaar.

De reservering stond om half 7 op maandag. Van de buitenkant zag het er erg leuk uit. Een trapje op en zo kwam je binnen door een glazen deur. Eenmaal binnen keek ik wel een beetje raar. Het was druk, maar zo klein! Het leek wel op een klein café.

We hadden online gereserveerd (wat erg handig is!) en vroegen aan de ober waar we konden plaats nemen. Toen werden we doorverwezen naar een klein gangetje die langs de bar naar achteren liep. Beetje vreemd, maar ik was benieuwd.

Eenmaal door het gangetje gelopen zag ik wat een grote ruimte erachter was geherbergd. Het was heel erg mooi ingericht en zeker bijzonder om een keer te zien (en er te eten natuurlijk). Een grote ruimte met 2 verdiepingen, mooi aangekleed met een muur met wijnflessen. De bovenste verdieping had een grote opening in het midden waardoor je zo naar beneden kon kijken.

Omdat het nog zo vroeg was, waren we de eerste. We gingen boven zitten aan het raam. Meteen kwam er een vriendelijke serveerster en gaf ons de kaart. De kaart was een simpele placemat met daarop de menu’s. Aan sommigen zaten nog vetvlekken… beetje cheap. Maar goed, het menu was niet al te uitgebreid wat het kiezen van het eten vergemakkelijkt.

Ik koos voor de eendenborstfilet en mijn partner voor de Black Angus Steak. We waren benieuwd! (Let op! Menu’s veranderen met de tijd) Als voorafje kreeg je standaard stokbrood wat ik altijd wel lekker vind bij het wachten. Langzaam stroomde het restaurant voller en toen werd ons gerecht gebracht. Het zag er weinig uit en daarbij was het geserveerd met patat/rijst of wat anders. Ik zat al grapjes te maken over dat ik misschien wel een 2e gerecht bij moest nemen!

Ook al was het weinig, het zag er best mooi uit. Bijna te mooi om op te eten. Met goede moed begon ik aan het gerecht en was er verrast van de smaak. Wauw! Wat super lekker! En mijn partner vond dit ook van zijn Black Angus Steak. We moeten hier vaker eten! Het was een smaaksensatie van jewelste.

Toen het gerecht op was zaten we nog best vol! Al was er gelukkig ook nog plaats voor een dessert. We hadden gekozen voor de crème brûlée en de chocolade mousse met mint. De toetjes waren lekker, maar niet super bijzonder.

Conclusie; dit restaurant is super! Bediening goed, sfeer goed, restaurant mooi en het eten uitmuntend! Prijs alleen wat duur voor de student van tegenwoordig.

Restaurant: Bar Italia
Adres: Rokin 81-83 / Nes 96, 1012 KJ Amsterdam
Telefoon: (020) 620 24 42
Website: www.bar-italia.nl
Openingstijden: Dagelijks van 17.00 tot 23.00
Prijs: € 0 – 15 , € 15 – 25 , € 25 – 40
Waardering: 4 sterren van de 5

By TinYee Tang

GEEN REACTIES