Iedereen kent tegenwoordig de tv-serie Voetbalvrouwen wel. Hierin worden voetbalvrouwen neergezet als clichématige modepoppetjes, die verslaafd zijn aan winkelen in de PC Hoofdstraat. Deze doorgaans knappe dames hebben echt een leven dat verbonden lijkt te zijn met feesten, mode, glitter en glamour. Tijdens een wedstrijd zie je op de tribune precies waar de voetbalvrouwen zitten. Dure designerskleren, gouden oorbellen, D&G handtassen, Prada pumps en Armani jasjes.

Voetbalvrouwen. Er is echt een heel fenomeen achter deze term ontstaan, want wie wilt er nou niet een voetbalvrouw zijn? Aan elke hand een diamant, in de lekkerste restaurants eten, onbeperkt shoppen en naar de beste beautycentra gaan. Een goed voorbeeld is Silvie van der Vaart. Ik herinner me nog het moment dat ze in 2003 voor MTV ging werken. Door haar verfrissende uiterlijk viel ze al gauw op bij de kijkers. Ze werd dat jaar ook uitgeroepen tot meest sexy vrouw van Nederland door het mannenblad FHM. Haar aanlokkelijkheid ging ook de voetballer Rafael van der Vaart niet voorbij, want hetzelfde jaar kreeg hij een relatie met haar. Een jetset leven volgde, want Rafael verdiende in 2009 ruim 5 miljoen euro. Een ander welbekende voetbalvrouw is Yolanthe Cabau van Kasbergen. Zij speelde zelfs in de serie Voetbalvrouwen. Haar exotische verschijnsel viel me op toen ze de bitch speelde in ONM. Het lijkt wel alsof dit een criteria is waaraan je moet voldoen om voetbalvrouw te worden, want ook Yolanthe is gekozen tot meest sexy vrouw van Nederland. Met een man aan haar zijde die in 2009 bijna vijf miljoen heeft verdiend, kan ze stoppen met alles wat ze doet en genieten van het glamourouze leven.

Dit lijkt allemaal misschien heel mooi en aardig, maar zo glamourous is het leven van een voetbalvrouw niet altijd. Magali Gorre (vrouw van Dean Gorre) onthult het leven van een voetbalvrouw in het boek Zweetsokken en Prada-rokken. Hierin vertelt ze oppervlakkig dat er achter die dure outfits en de dubbel geparkeerde cabrio’s een duistere kant zit aan het leven van een voetbalvrouw. Zo ben je als voetbalvrouw altijd een deel van de carrière van je man. Als hij slecht presteert, dan wordt zij daar ook op beoordeeld. Silvie van der Vaart werd soms in leuzen bestempeld als hoer als Rafael slecht presteerde. Ook kun je nooit echt lang een baan houden, omdat je altijd meereist met de voetballer. Zo is Silvie in 2005 samen met Rafael naar Hamburg verhuisd, waardoor ze niet meer kon werken voor de Nederlandse televisie.

Volgens Ruud Gullit is het leven van een voetbalvrouw maar saai, je bent alleen in het buitenland, je moet je alleen redden met de kids en je man is altijd weg. Ook krijg je als voetbalvrouw te maken met langbenige vrouwen die op je man jagen. Het grootste voorbeeld is toch de ex-Spicegirl Victoria Beckham. Haar man werd verleid door haar eigen personal assistant en parttime hoer, Rebecca Loos. Rebecca gaf daarna een uitgebreide interview voor de Nederlandse televisie waarvoor zij een miljoen euro kreeg. Maar er zijn meer voetballers die in de voetsporen van Beckham hebben getreden. De getrouwde Manchester United verdediger Patrice Evra is onlangs betrapt met een vreemde vrouw in een hotel. Verder is de voetballer Ashley Cole, man van X-factor jurylid Cheryl Cole, opnieuw beschuldigd van vreemdgaan. Voetballers hebben de neiging om buiten de deur te eten. Hier moet je als voetbalvrouw op voorbereid zijn. Victoria Beckham probeert het weer met David, en dat is mooi. Voetbalvrouwen hoeven niet van het spel te houden, maar wel van de voetballer. Verder moet een voetbalvrouw hard kunnen trappen, en dan wel naar andere vrouwen.

By Nhut Le

 

 

GEEN REACTIES