Column: “Waking up in Vegas”

Het is weer een tijdje geleden dat ik een column heb geschreven vanuit het altijd warme en zonnige Californie. Zoals jullie misschien weten woon en ik werk in Amerika. En af toe als ik iets leuks heb ge maakt dan deel ik dat natuurlijk met jullie…

Een paar weken geleden zijn twee goede vrienden langs gekomen om mij op te zoeken en mijn verjaardag te vieren. Dat vond ik natuurlijk super vet en ik had natuurlijk een leuke planning gemaakt met Disneyland, California Aventures, Universal Studios, Big Bear Lake (snowboarden), comedy show (Russels Peters), San Diego (kayaken/snorkelen), Hollywood, Los Angeles en als afsluiter Las Vegas.
Ondanks de hele planning natuurlijk erg leuk is kan je je natuurlijk wel voorstellen dat Vegas een hele leuke ervar- ing is. We hebben uiteindelijk de trip met zijn twee-en gemaakt omdat de andere vriend slechts een weekje bij mij bleef. Vanaf Los Angeles is het ongeveer 300 miles / 480 kilometer rijden en dat komt neer op ongeveer 5 uur rijden. Uiteraard stop je af en toe om wat te eten/drinken en om te tanken. Om de file te vermijden zijn we in de avond vertrokken We hebben eerst iets gehaald bij de KFC. Hier in Amerika hebben ze de Grilled Chicken geintroduceerd en dat is een gezonder variant van de kip wat zoals de naam al zegt gegrild wordt in plaats gefrituurd. De smaak is hetzelfde maar het is veel gezonder.

Het was een enorme rit van 6 uur rijden en ik ben erg blij met de entertainment unit in de auto waardoor we een paar filmpjes hebben kunnen kijken onderweg. Het is niet aan te raden voor iedereen maar als je de discipline hebt om op de weg te letten dan houdt het je wel wakker. Ik vind mijn unit nog bescheiden ik kan me Irwan’s Volvo nog herinneren met 2 schermen, tv (digitenne), playstation en dvd unit, maar goed hij maakt wel heel wat meer kilometers.

We komen uiteindelijk uitgeput aan in Vegas en besluiten om toch nog even uit te gaan. Het is al inmiddels 1 uur ‘s nachts en dat is voor bijna geheel Amerika de tijd om weer naar huis te gaan. Het laatste rondje is om 01:30, dus iets daarvoor gaan mensen eigenlijk al naar huis.

Gelukkig was alles in Las Vegas open tot 4-5 uur in de nacht. We hadden besloten om een club/lounge op te zoeken in ons hotel (MGM Grand) en we hebben uiteindelijk gekozen voor de “Tabu”. Dat was een erg goede keuze, want de entree was slechts $20 en voor een alcoholisch drankje was je maar $10 kwijt. De muziek was een mix van Urban en House en vergelijkend met wat we op Asians gedraaid worden, maar dan net wat meer Urban.

De vriend die ik had meegenomen was nog single dus had hij mij gevraagd of ik zijn “wingman” wilde zijn. Ik moet eerlijk toegeven dat wij Europeanen en vooral Nederlanders erg populair zijn in Amerika. Ze adoreren Amsterdam, onze drugsbeleid, red light district en ze hebben het idee dat alles mag in Nederland.

We hebben echt de grappigsche openingszinnen gebruikt, zoals: “Ik ben helemaal uit Nederland gekomen en het enige dat ik nog op mijn lijstje moet doorstrepen is het ontmoeten van leuke meisjes”, “Waar kom jij vandaan…wij komen uit Amsterdam” en zelfs “wat is een goede openingszin, want letterlijk vertalen uit het Ned

erlands werkt niet”. Zoals je misschien al leest niet de meest originele of beste openingszinnetjes maar hij heeft redelijk wat telefoonnummers eraan overgehouden!

Als je nog nooit in Amerika uit bent geweest dan heb je zeker wat gemist. Mensen komen in de mooiste outfits, drinken veel te veel en gaan ook helemaal los. Vooral de manier waarop ze dansen “freakdancing” wat het beste vergeleken kan worden met een heel erg uitgebreide “schuren” en waarbij de bil wel heel erg intensief geschud wordt tegen de andere persoons voorkant. Het is erg moeilijk uit te leggen maar als je een keer de kans hebt om te gaan dan zou ik graag jouw mening hierover willen horen want wij vonden het erg amusant.

De club ging dicht om 5 uur en voor ons was de avond natuurlijk nog lang niet afgelopen. Ze hebben een gezegde in Las Vegas en die gaat als volgt “ What happens in Vegas… Stays in Vegas”. Wat er dus verder is gebeurd daar zal ik dus wijselijk mijn mond over houden maar ik kan je wel vertellen dat we pas om 6 uur wakker zijn geworden en dat we die avond weer uit zijn gegaan.

We dachten dat we het deze keer slimmer hadden aangepakt om van een lokaal standje VIP passen te regelen voor een $5 tip. We dachten dat we daar gratis mee binnen kwamen, maar helaas dachten honderden mensen dat ook en hebben we 2 uur in de rij gestaan om vervolgens nog steeds entree te betalen. Ik kan jullie dus als tip geven om van te voren uit te zoeken waar jullie naartoe willen gaan, de pas in de middag of de avond van te voren te halen en al om 9-10 uur in de rij te staan om zeker ervan te zijn dat je binnen komt en niet te lang in de rij hoeft te staan.

Jullie herinneren vast de track van Kate Perry waar ze het volgende zingt “We need a taxi ‘cause you’re Hung over and I’m broke. Shut up and put your money where your mouth is. That’s what you get for walking up in Vegas.”.
Ze zegt het heel erg goed wat je ook doet in Vegas je geeft honderden dollars uit aan hotel, taxi, eten, shows, entertainment, uitgaan en gokken. Ze hebben de hele wereld nagebouwd en alles mogelijk zo kun je over de gondels varen (Venetie), Eiffeltoren op gaan, achtbaan in gaan vanaf het hotel, Empire State Building beklimmen en van dichtbij wilde dieren.bekijken.

Ik heb in ieder geval erg genoten van mijn weekend in Vegas en ik spaar nu alvast voor mijn volgende trip.


GEEN REACTIES