Zoals jullie misschien weten zit ik voor werk in het buitenland. Ik probeer af en toe een blogje te schrijven op mijn Hyves en voor de rest is msn/skype een goede manier om contact te houden.

Ik werk voor een Advertising Agency in Los Angeles en we hebben klanten zoals Johnnie Walker, Mc Donalds, Toyota, Mercedes Benz, MTV en zelfs het Nederlandse ING.

Op 21 november moest ik namens onze klant, Johnnie Walker, helpen op KoreAm’s “Unforgettable” in Los Angeles (California, USA). Dit was een award show georganiseerd door het populairste Koreaans-Amerikaanse magazine. Kaartjes kosten tussen de 250-500 dollars (incl lounge, dinner & afterparty).

Onze klant Johnnie Walker schonk tijdens de lounge “Gold Label”. Ze hadden een display in de lounge met 3 prachtige promo modellen en tijdens het diner was er op elke tafel een “Blue Label” twv. 180 euro per fles.

Naast de promotie die we kregen door dit event te sponsoren kregen we ook een VIP tafel voor de show. Nadat mijn collega, Young, en ik klaar waren met alle voorbereidingen hadden we het genoegen om een deel van de show mee te maken. Het was een grote zaal met 46 tafels dus ik was erg blij dat we vooraan zaten en dus optimaal konden genieten.

Ik moet eerlijk toegeven dit was UNFORGETTABLE ervaring. Het eten was geweldig, goede flessen wijn, “Blue Label” en na afloop de award show. Het was te vergelijken met een TMF Awards maar dan met Koreaanse artiesten en exclusiever.

De optredens waren goed, verassend allemaal in het en- gels en voornamelijk koreaanse artiesten uit US en Korea. Het absolute hoogtepunt voor mij was toen Sandra Oh (Grey’s Anatomy) en Daniel Henney (X-Men Origins) een award uitreikte voor Ken Jeong (Hangover, All About Steve). Ik heb alle 3 artiesten op tv gezien en nu was ik op steenwork afstand van hun. Het is leuk om te zien dat ondanks alles wat ze hebben bereikt dat ze bescheiden zijn gebleven. Een andere award werd gepresenteerd door Daniel Dae Kim de koreaanse hoofdrol speler uit Lost, die binnen de Koreaanse community bekend staat als de Koreaanse acteur, die niet goed Koreaans spreekt.

Het was natuurlijk leuk om alle sterren te zien, genieten van de show en het het lekkere eten en drinken. Wat ik heb meegenomen van deze avond dat wij Aziaten in Europa nog een lange weg hebben om zoveel te bereiken als dat zij hebben gedaan in Amerika.

Een award show zoals dit laat zien hoe volwassen de Aziatische Amerikaanse markt en hoeveel wij hiervan kunnen leren…..(lees verder in E-Magazine #49 @ ASN-Online.nl)

By Melvin (melvin@asn-online.nl)


GEEN REACTIES