Gelegen in de bekendste markt van Amsterdam doet Bazaar zijn naam eer aan. Al jaren is de Albert Cuypmarkt een mengelmoes van verschillende culturen, geuren en producten. Van de broodjes haring, de spaanse tapas tot de moksie metie. Bij de groentenboer vind je de boerenkool naast de turkse paprikapepers. Je vind ze allemaal daar. Het is niet zo gek dat de Bazaar daar gevestigd is. Neem een kijk in het restaurant en je ziet de verse groenten gestapeld in kratten tot aan de keuken.

Bazaar onderscheidt zich ook door zijn Arabische keuken en setting. De barok Arabische motieven zie je terugkomen in de lampen, het muziek en de prachtige mozaïek wand. Vanaf het begin van de markt is het een kleine wandeling naar het restaurant. Door al die marktkraampjes is deze bijna niet te zien. Maar de engel aan de voorgevel verraadt zijn locatie. Voorheen zat hier restaurant de Engel. Die na een aantal jaar het weer voor gezien had. Alleen de engel is gebleven.

Wanneer je binnenstapt zie je als eerst het krijtbord met elke dag een wisselend menu. Zeer scherp geprijsd voor maar 8,50 euro. Er is een grote verscheidenheid aan voor- en hoofdgerechten. Als voorgerechten behoren gemarineerde duivenbladeren gevuld met rijst, Portugese sardientjes en ook humuz tot de opties.

Mijn tafelgenoot nam de Baleh Morgh, krokant gebakken kippenvleugels met pittige saus. De kippenvleugels waren sappig krokant gebakken. De saus die we erbij kregen was erg lekker. Als ik me niet vergis is het een soort pittige tomatensaus. De porties vond ik best groot voor een voorgerecht. Maar voor een lekkerbek als ik is dat perfect. Ik nam de gefrituurde inktvisringen met knoflooksaus. Hier was helemaal niks mis mee. De smaak best goed. De bediening bracht het eten vlot en correct. Nadat we klaar waren met eten werd deze snel afgeruimd. Zo konden we fijn onze mint thee met honing rustig opdrinken.

 

Als hoofdgerecht gingen we voor de Bizar Bazar. Hierbij gingen we voor de vlees-variant ipv de visvariant. Je krijgt hierbij een mix grill kebab van lam, kip, pittige kipworstje, kalkoen, adana(lamsvlees), gebakken kippenvleugels met rijst, gefrituurde aardappelen, yoghurtsaus met moesir, tomatensaus en salade. Een flinke lijst dus. Dit gerecht wordt mooi geserveerd in een grote porselein schaal. Met alle bijgerechten erbij paste het maar net op onze tafeltje. De Bizar Bazar is een van de specialiteiten van het huis en deze moet je echt proberen. Het vlees was goed gegrild en de sausen die erbij zaten maakt het gerecht helemaal af. Na het eten van dit gerecht zaten we ook tonnetje rond vol. Ook een ander gerecht die echt de moeite waard is zijn de kalfs-spareribs. Anders dan de varkenvariant zijn deze niet al te vet.

 

Na zoveel eten hadden we niet heel veel ruimte meer eerlijk gezegd. De grand dessert met roomijs, sorbetijs, bahgrir, turks fruit, so-han, chocolade mousse en vers fruit lieten we dit keer maar aan ons voorbij gaan. Maar de baklava en de mint thee die we namen was net zo lekker! Bazaar is echt een plek waar je met een groep vrienden gezellig kunt zitten, kletsen en natuurlijk eten. Voor een date is dit niet al te geweldig. Hoewel het heel erg gezellig is kan het af en toe erg rumoerig zijn. Dat je op de achtergrond de laatste Arabische hits hoort draagt ook niet altijd bij aan het luistergenot. Maar al met al een prima tent om een keer te eten. Bazaar krijgt van mij een dikke voldoende.

Locatie:
Bazar
Albert Cuypstraat 182
1073 BL Amsterdam
020 675 0544

GEEN REACTIES