It’s the season..

Tijden van de goedheilig man, kaarsjes, lichtjes en kerstbo- men zijn weer aangebroken. Heerlijk die decembermaand zo voor de deur. Is dit een erg oubollig thema voor een yo yo yo, here we go, awesomeness ASN krantje? Ja? Jammer dan. Ik houd van oubollig en traditie moet in ere gehouden worden.

Zo sta je namelijk in je korte broek te feesten tussen de Halloween gangers hier en de volgende dag vries je je billen eraf omdat de temperatuur ineens gedropt is van 25 naar 10 graden celcius. Deze 10 graden voelt hier meer aan als -10, niet overdreven, okay, een heel klein beetje overdreven misschien. Maar serieus, centrale verwarming? Dat moet nog uit gevonden worden in deze hippe, moderne metropool. Tja, tenzij je in een dikke expatvila woont, gesponsord door je bazen overseas, dan heb je zelfs vloerverwarming en worden je billen verwarmd door een ultradeluxe wc-bril tijdens het droppen van een drol. Tot je ’t zover geschopt hebt, moet je genoegen nemen met een toilet waar hopelijk je bilvlees niet aan vast blijft vriezen vanwege de kou.

Naast de bittere kou, moet de vreugde en warmte van dit winterseizoen niet vergeten worden. Zo probeer ik elk jaar getrouw een beetje Nederlands cultuur in deze koude Shanghainese winterdagen te brengen. Natuurlijk worden er dit jaar ook weer lootjes getrokken: ja met Sinterklaas en ook tijdens het feest van zijn dikkere, slaafloze vriend aan het einde van de maand: Secret Santa is what they call it here. Het idee is hetzelfde minus de gedichtjes en de surprises. Twee keer cadeau’s in een maand, nou is dat niet een kinderdroom die werkelijkheid wordt? In elk geval een droom waar de commercie hier heel erg blij van wordt.

Om de winterpret te versterken kan er ook volop geschaatst en geskied worden. Wie zegt dat er geen winteractiviteiten zijn? Wie genoeg heeft van de kou buiten kan elk moment van het jaar voor nog meer kou- en sneeuwpret kiezen in een namaak ijsomgeving: Lang leve indoor ski-hallen en schaatsbanen!

Wat loop ik nu te zeuren over kou. Waar het natuurlijk om gaat in deze periode, is het feit dat deze festiviteiten en activiteiten iedereen tezamen brengt. Samen je neus eraf vriezen in de kou, ranzige surprises maken voor je beste vrienden en kerstliederen zingen om die boom. Ja, ja, lieve kinderen, want traditie gebiedt ons om dit elk jaar getrouw te doen…Of, je boekt gewoon een ticket naar Bali en gaat daar lekker lang uit in 30 graden onder de zon bakken. December is zo slecht nog niet!

Urs truly, Wii


GEEN REACTIES