Video Music Awards of de “Kanye Awards”?

Op zondag 13 september vond de MTV Video Music Awards plaats in New York. Dit is op muziek gebied de meest prestigieuze award show en natuurlijk het gesprek van de dag in Amerika en de rest van de wereld.

De show werd gehost door comedian/acteur Russel Brand en er waren gast optredens van alle grote artiesten en uiteraard een tribute samen met janet Jackson voor Michael Jackson.

Een klein overzicht van de winnaars:

VIDEO OF THE YEAR: Beyonce,

“Single Ladies(Put a Ring on It).”

BEST FEMALE VIDEO: Taylor Swift, “You Belong With Me.”

BEST ROCK VIDEO: Green Day, “21 Guns.”

BEST POP VIDEO: Britney Spears, “Womanizer.”

BEST MALE VIDEO: T.I. featuring Rihanna, “Live Your Life.”

BEST HIP-HOP VIDEO: Eminem, “We Made You.”

BEST NEW ARTIST: Lady Gaga.

De show was heel erg geweldig en Russel Brand heeft de show geweldig gepresenteerd maar deze show gaat werkelijk in de boeken door de actie van Kanye West.
De BEST FEMALE VIDEO is een populaire award en o.a. Beyonce en Taylor Swift waren genomineerd voor deze award. De 18-jarige Taylor Swift had nog nooit een award gewonnen en wonderbaarlijk heeft ze meer stemmen gekregen dan Beyonce.

In haar acceptatie speech wilde ze iedereen bedanken die haar gesteund hadden en uit het niets komt Kanye West op het podium en neemt de microfoon uit haar handen. Hij zei het volgende: “Taylor je krijgt de microfoon zometeen terug. Gefeliciteerd met de award ik ben erg blij voor je, maar IK vind dat Beyonce had moeten winnen. Beyonce’s Music Video was de beste ooit gemaakt”. Nadat hij dit bekend had gemaakt gaf hij de microfoon terug. Taylor Swift stond met een mond vol tanden en heeft niks meer gezegd en is gelijk het podium af gegaan.

MTV heeft Kanye West weg gestuurd van de awards. Beyonce heeft in haar acceptatie speech voor best music video of the year heeft ze de microfoon aan Taylor Swift gegeven om haar alsnog de kans te geven om haar speech te doen.

In mijn ogen had MTV dit kunnen voorkomen, maar ik denk dat ze de PR/sendatie prachtig vonden en dat dit net als de superbowl incident met Michael Jackson in de boeken gaat als de meest fascinerende actie tijdens een MTV event.

Kanye West heeft een dag later in de Jay Leno show zijn excuses aangeboden en gezegd dat hij het moeilijk vond om het overlijden van zijn moeder te verwerken. Er zijn uit- eraard andere manier om dit te verwerken maar dit werkt natuurlijk anders voor sterren. Deze editie gaat in de boeken als de Kanye Awards en mocht je het gemist heb- ben alle video’s staan op youtube en toets in “Video Music Awards – Kanye West Taylor Swift”. Veel kijk plezier.

GEEN REACTIES