Zowat pal naast een van de populairste Amsterdamse bioscopen ligt het kleine restaurant Asian Kitchen. Daardoor zijn er mensen die het plekje dan ontdekken of er juist overheen kijken. Het laatste deed ik ook tot korte tijd geleden, maar dat is zonde, omdat de combinatie van de centrale ligging en de prijs/kwaliteit van het eten alleen positief te noemen is.

Het restaurant bestaat uit een langwerpige ruimte met een open keuken waarin wordt gewokt. De zaak is simpel ingericht en is best wel klein met zijn 28 zitplekken, maar gelukkig hoef je dan niet lang te wachten op je eten. Een ding wat wel mijn twijfel heeft, is de bijzondere eyecatcher, namelijk de grote flatscreen tv die half over een tafel hangt en die men bij binnenkomst meteen ziet. Ik kan het nut ervan inzien tijdens belangrijke (sport)evenementen, maar over het algemeen is dit voor mij wel overbodig. Al bij het bestellen van de drankjes valt er iets anders op. Mijn tafelgenote en ik bestelden een ijsthee en cola en kregen toen twee blikjes en twee glazen. Niet de meest beschaafde manier van verfrissingen aanbieden, maar het is toch fijn dat je weet dat jouw drankje net geopend is en nog vol met prik zit. Over het algemeen zit in een blikje ook meer dan wat men in een glas kan verwachten.

Wij besloten om de enige rijsttafel (voor 2 pers) te nemen. Daarbij krijgt men een Dim Sum Mix, een Sui Kauw Soep en drie hoofdgerechten, namelijk de Pekingeend, Kip in zoetzure saus en Gong Pao Bief met witte rijst.

Omdat ik geen fan ben van rundvlees verruilde ik de Gong Pao Bief voor Garnalen in zoetzure saus voor twee euro meer. Als eerste werd de Sui Kauw Soep geserveerd. Sowieso houd ik van garnalen en ik weet dat het maken van deze soep niet heel moeilijk is. Iets heel bijzonders verwachtte ik daarom niet, maar ik vond de mix van groente en Sui Kauw zo veel lekkerder dan normaal dat ook het waterige gedeelte snel op was. De Dim Sum Mix smaakte goed, maar was niet heel speciaal. Hoewel het wel leuk was om vijf verschillende soorten dim sum te krijgen, vond ik het wat vreemd dat er bij alles maar een dezelfde saus zat. Vervolgens kwamen de hoofdgerechten die in zeer royale porties werden geserveerd en echt heerlijk waren. De Pekingeend was zacht en sappig van binnen en knapperig van buiten. De kip in zoetzure saus was lekker mals en bleef opvallend lang warm, maar de garnalen in zoetzure saus was toch wel mijn favoriet, mede door de verse smaak van de garnalen. Dat is ook het meest positieve punt van het restaurant: alles smaakt gewoon heel vers. In combinatie met de prijs vind ik dit zeker te doen.

Verder is het personeel vriendelijk en er wordt vlot bediend. De bezoekers zijn erg verschillend en bestaan uit een mix van Aziaten, Nederlanders en toeristen. Pluspunten zijn nog de lange openingstijden en de goede locatie naast de bioscoop Path?de Munt. Heb je dus zin om wat te eten voor of na een filmpje, of gewoon whenever, dan kan ik je dit restaurant van harte aanbevelen.

Restaurant: Asian Kitchen

Adres: Vijzelstraat 5a, 1017HD Amsterdam

Tel: 0031 (0)20 620 1816

Website: www.asiankitchen.nl

Openingstijden: dagelijks 12.00-24.00

GEEN REACTIES