Wie fan is van manga, anime, Aziatische films en/of dramaseries kent deze namen vast wel, al is het maar vaagjes. Het behoort toe aan één van de meest bekende en populaire Aziatische verhaallijnen, gebaseerd op de manga van Yoko Kamio. Omdat ik verwacht dat velen van jullie the story wel kennen, houd ik de samenvatting maar kort: Makino Tsukushi is een normaal hardwerkend meisje. Ze gaat naar een elite middelbare school waar allerlei rijke kinderen van prominente families komen. De vier meest populaire jongens worden ook wel F4 genoemd en Makino heeft vooral een afkeer voor de F4-leider Tsukasa Domyoji vanwege zijn heethoofdige gedrag en pesterijen op de school. Dan verdedigt Makino op een keer een klasgenoot tegen hem en besluit hij haar te pesten. Maar in tegenstelling tot de meeste slachtoffers, geeft zij niet snel op en vecht zelfs terug. Onder andere daardoor wint zij Tsukasa’s waardering en valt hij voor haar, maar zij heeft juist een andere F4-lid op het oog, die trouwens ook weer iemand anders leuk vindt. Uiteindelijk komen zij en Tsukasa wel bij elkaar, maar dit wordt wel bemoeilijkt door hun botsende karakters en sociale achtergronden, jaloerse klasgenoten, verraderlijke vrienden, een gemene manipulerende moeder en meer.

Okay, het is niet de meest heldere uitleg, maar populair is het verhaal zeker met een mangaserie die jarenlang duurde, een anime, een animefilm, twee seizoenen Japanse dramaseries en twee Japanse verfilmingen (waarvan de nieuwste verfilming vorig jaar uitkwam en als afsluiting volgde op de twee dramaseries). Ook de Taiwanese remake Meteor Garden werd erg goed bekeken en een (veel minder) tweede seizoen volgde. Van deze series werden de F4-acteurs zelfs zo populair dat ze een zangcarrière begonnen, wat ik wel twijfelachtig vond, aangezien ik ze best slecht vond zingen. Maar goed, ze verkochten genoeg cd’s en ook dit bewees dan maar weer eens de populariteit van Hana Yori Dango. Dat het nu dan nog steeds niet is afgelopen, is te merken aan de aangekondigde Koreaanse remake die binnenkort begint. Vanaf het moment dat het nieuws bekend werd dat er een Koreaanse versie zou komen, hielden fans in verschillende Aziatische landen, zoals China en Japan, verhitte internetdiscussies en polls over wie de cast zou moeten spelen. Het Koreaanse productiebedrijf van de toekomstige serie werd overspoeld met cv’s van acteurs/actrices, want één ding is zeker: met de combinatie van de populariteit van Hana Yori Dango en Koreaanse drama’s in Azië is de populariteit van de cast haast gegarandeerd. En de fans hoeven nu niet lang meer te wachten. Het filmen is al begonnen en op 5 januari 2009 werd de eerste aflevering vertoond (gesubte versies zullen niet lang op zich wachten).

GEEN REACTIES