Het jaar vliegt snel voorbij. Herfst ging in 3 tellen voorbij en nu is het winter. Het aparte eraan is dat Nederland een van de weinige landen is waar je de vier seizoenen goed kunt onderscheiden. Het lijkt een illusie, die koude dagen waarbij je lagen kleren aan moet inclusief een dikke sjaal en enorme handschoenen. Herken je dit ook? Bij de bushalte staan en naar jouw ‘imagination’ uren wachten op de bus terwijl het minuten zijn? Daar is dan ook echt de grens voor mij om proberen niet te schelden. Voordat ik het weet sta ik daar, met vele woorden op de bus te schelden. Zodra ik dat begin te doen, weet ik dat de feestdagen eraan komen. En dat heeft vele gevolgen.

Deze maand heb ik mijn geld aan talloze dingen uitgegeven. Nummer één de uitverkoop, sorry maar de uitverkoop kan ik echt niet weerstaan. Je kent het wel, die ene jas die je in de bijenkorf ziet hangen die voor jouw portemonnee veel te duur is. Maar opeens zie je hem voor de helft, wat doe je dan? Pakken! Afrekenen! En weg is het geld! Ongelukkig dat dat niet mijn enige obsessie is.

Cadeaus kopen, Ik zou zelf ook nooit een flutcadeau willen dus ik denk altijd bij mezelf dat ik een cadeau moet geven wat ik zelf ook zal willen. Ik zie dit en ik zie dat, zo gaat het wel voor een hele tijd door. Als de cadeautjes eindelijk bij elkaar geraapt zijn, komt het eten. Hoe kouder het wordt, des te meer zin ik heb in eten. Ik bedoel dan geen bamisoep uit een pakje maar dan aan vette winterhappen. Zoals gisteren, uit eten geweest met vriendinnen. Ik pak dan de menukaart erbij en begin van alles op te noemen: voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Had er spijt van zodra ik buiten op de stoep stond. Je voelt je dan rond en onbeweegbaar, gemakkelijk is het zeker niet. Je verwent je lichaamsbouw vooral met kerst en oudjaar. Kom op met die kalkoen, taartjes, oliebollen en champagne! Erg goed voor je calorieën is het niet. Het komt erop neer dat je in januari gaat zeuren van ‘Ik voel me echt dik moet nu gaan sporten’. Ach zeg! Bespaar dat jezelf en eet met mate.

Gelukkig heeft de winter ook nog voordelen voor mij. Wat dacht je van die mooie dikke truien weer uit de achterkant van je kast te kunnen halen. Een mooie sjaal en bijpassende laarzen, dat is toch perfect. Vooral die romantische sfeer, zoals ik zei uit eten gaan is een groot dilemma in de winter voor mij maar als het met mijn perfecte fling is, ben ik zelfs in de 8e hemel beland. Samen hand in hand in de sneeuw allebei handschoenen en een perfecte muts. Stralend naar elkaar lachen en om je heen allerlei mooie kerstverlichtingen. Klinkt het niet romantisch? Eenmaal bij het restaurant aangekomen kiest hij een tafeltje uit met een brandende kaars en schuift hij je stoel uit zodat je kunt zitten, hij neemt je jas aan en gaat tegenover je zitten met glinsterende ogen en roze wangen van het temperatuurverschil met buiten. Het klinkt als een wonder. Het kan, het kan echt als je maar een partner hebt.

Waar ik het gekst op ben, is natuurlijk slapen. Slapen kan ik van 8 uur ‘avonds tot 5 uur in de middag. Vakantie is aangekomen, de kou is er dus waarom niet mezelf instoppen in mijn warme bed met twee dekens, een kruik, dikke kussens en een dikke kop chocolade melk? Heerlijk wakker worden wanneer het wel licht is en niet om half 7 op moeten staan omdat je met je knakenfiets door wind , regen en of hagel moet fietsen. Geniet er dus van. De winter is zo slecht nog niet nu ik me bedenk…

GEEN REACTIES