Jasmine Thai Cuisine is een Thaïs restaurant gevestigd in de chinese wijk van Amsterdam. Het is een klein maar heel erg knus restaurant met authentieke Thaïse keuken.

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben besloten om voor een 3-gangen menu te gaan om het uiterste te halen uit onze Thaïse ervaring. Het blijft moeilijk om te kiezen tussen de verschillende voorgerechten (loempia, deeggrechten, koekjes, sate of een lekkere soep). Ik heb van veel mensen gehoord dat de Thaïse keuken bekent staat om zijn pittige soep. Ik heb gekozen voor een pikante garnalen soep “Tom Yam Koeng” (en ik moet zeggen dat het een goede keuze was. De combinatie van een stevige pikante basissoep, met garnalen, chili en groenten was een verassend goede keuze. De serveerster had nog een leuke anekdote over de Thaïse keuken. Het blijkt dat Thaïs niet alleen heerlijk smaakt, maar dat het ook heel erg gezond is om te eten en het zelfs helpt tegen bepaalde kwaaltjes (hoesten, buikpijn en hoge bloeddruk).

Voor het hoofdgerecht heb ik “Keng Kieuw Waan Kai” gekozen en dat is groene curry met kip. Ik kreeg vervolgend een pan met heerlijke stukjes kip, bamboe, paprika in een pittige groene curry saus. Volgens het menu was dit extra heet, maar als zelfs ik dit kan eten dan moeten jullie het allemaal zeker proberen.  Als dessert neem ik een “Kauw Tom Mad” op aanraden van de serveerster. Het blijkt een heerlijke mix te zijn van zoete kleefrijst met daarin zoete gebakken banaan. Als je een zoetekauw bent en houdt van vruchten dan moet je snel even langsgaan om dit te proeven.

Samenvattend het eten is echt lekker, de service is heel erg goed, restaurant Jasmine Thai Cuisine is een echte culinaire aanrader.

Restaurant: Jasmine Thai Cuisine
Adres: Zeedijk 119
Tel: 020 4282000
Website: http://www.jasminethai.nl
Openingstijden: Dinsdag tot zondag van 15.00 tot 23.00
Prijs gerechten/menu: Soepen: €4.50-€5.50, Vleesgerechten: €7.50-€10.50, Visgerechten: €9.50-€11.50, Vegetarisch: €8.95-€9.50

Reserveren:                           op donderdag en in het weekend aangeraden

Waardering:                         4 sterren

 

GEEN REACTIES