De nieuwe telg van Apple is onlangs met veel bombarie aangekondigd, en nu eindelijk in mijn bezit!
Ik moet eerlijk bekennen, in het begin was ik niet onwijs gecharmeerd van de iPhone. Ik vond hem groot, log en een te groot gadget-gehalte hebben. Echter na enkele collega`s van mij op werk al overstag waren, hebben ze mij aangestoken met de iPhone virus.
En jawel binnen no-time was ik op de T-mobile site te vinden om een zwarte 16 gig iPhone te bestellen. Nog geen 2 weekjes later stond men al voor de deur. Wat een heerlijk apparaat!! Er zitten onwijs fijne functies op, de beste vind ik nog wel dat er 3G-ondersteuning op zit en het onbeperkt gebruikt kan worden in mijn T-Mobile belbundel. Het grote voordeel van 3G is nog wel dat je overal en altijd beschikt over een internetverbinding zonder dat je gebruik hoeft te maken van de wifi functie (Die tevens uitzonderlijk fijn werkt!)

De specificaties onthoud ik jullie even, aangezien het internet inmiddels bomvol staan met de specificaties die lang niet voor iedereen een betekenis hebben.
Dus hier een korte beknopte samenvatting van wat de iPhone nu eigenlijk allemaal schuil houdt.

Aanraak scherm, een groot en fijn werkend touch screen dat zowel met de vingers als met een stylus pen bediend kan worden.
Een nette 1.3 megapixel fotocamera (geen flitser aanwezig) na huidige standaarden komt hij wel iets te kort maar als je net op een crusiaal moment zonder digitale camera staat is dit een aangename pleister. Het is dan geen top camera maar hij doet zijn werk.

Bewegingssensor, de IiPhone beschikt over een bewegingssensor die merkt wanneer je de iphone kantelt. Het beeld zal dan mee kantelen zodat dan de gemakken van een horizontaal scherm kan benutten.

Dit kan erg handig zijn bij sommige applicaties zoals het internetten. Deze functie wordt tevens goed gebruikt in een tal van games en leuke applicaties die op de kantel techniek zijn geprogrammeerd.
Wifi, bluetooth en 3G en ook nog eens GPRS worden stuk voor stuk ondersteund door de iPhone
IPod (Video)  functie, zowel de normale iPod voor muziek alswel de iPod video functies kun je ten volle gebruiken op de iPhone. Het werkt heel erg lekker en vertrouwd zoals je dat misschien van je iPod nano gewend bent.

Internet, je kunt zonder moeite up-to date blijven van de laaste vette feesten die door ASN-Online.nl georganiseerd worden door gebruik te maken van de Safari(Apple`s Internet explorer).
Het leuke is dat je middels Micro-transacties (kleine bedragen varieerend van 0,50 euro cent tot  9 euro) applicaties en vette games kunt downloaden via de Applestore. Er zit een hoop nuttige en leuke tools/spelletjes  tussen.
Nog een tipje: koop een hoesje en een screenprotector (plastic velletje voor over het schermpje) Om krasjes te voorkomen want dit kan de touchscreen functionaliteit beinvloeden.

Natuurlijk zijn er nog wat nadeeltjes
De combinatie van T-mobile en de iets zwakkere atennes die in de iPhone zitten zorgen ervoor dat 3G nog eens voor internetconnectie problemen kan zorgen
Tevens duurt het soms even voordat bij je contacten bent +- 5 seconden
Bluetooth , je kunt alleen gevonden worden door andere devices (Mobieltjes) echter kun je zelf geen andere apparatuur vinden wat bluetooth uitzend. Je kunt de iiPhone wel gebruiken voor je car kit.
iTunes – je wordt er vrolijk van of mischien totaal niet. Maar de iPhone en iTunes zijn onafscheidelijk. Het is dan ook niet mogelijk je favoriete muziek op je iPod te zetten zonder gebruik te maken van iTunes.
Dit zijn natuurlijk nog kinderziektes die bij vaak bij een nieuw product gepaard gaan, hopelijk is dit snel opgelost met een firmware/software update.
Ik kan nog wel uren door zwijmelen over de iPhone,  mijn conclusie is dan ook dat het een onwijs fijne leuke gadget is waar ik nog tijden lang van ga genieten.
Het is makkelijk in gebruik en biedt desondanks veel opties die je voor een lange tijd zoet houden.

By Meloentje

 

GEEN REACTIES