Raw Material bestaat uit ongeveer tien dansers. Vier hiervan deden mee aan de vorige editie van Big Bounce en sleepten de overwinning binnen. Voor hen was het totaal onverwacht. Ze gingen er nooit van uit dat ze de wedstrijd zouden winnen, omdat ze vreesden dat de beslissing van de jury door de reactie van het publiek werd beïnvloed. Ongegronde angst, dat blijkt maar weer. De winnende groep bestond uit:<br><br>

– de Japanse Takahiro (Taka), 26 jaar<br>
– de half Tunesische Alexander (Dziri), 20 jaar<br>
– de Filipijnse Vincent (Vinnie), 23 jaar<br>
– en de Marokkaanse Hamza (Naiven), 18 jaar.<br><br>

De reden waarom Raw Material besloot om mee te doen, was om de groep landelijk te promoten. Bovendien wilden ze aan het publiek laten zien wat echte breakdance inhoudt.
“Ik heb al eerder aan talrijke danswedstrijden meegedaan, maar het was altijd teleurstellend geweest. Dit kwam omdat zelfs áls we wonnen, we nooit de beloning kregen dat voor de wedstrijd werd beloofd. Een voorbeeld: we hadden ooit de titel van de ‘ambassadeur van de dans in Vlaanderen’ gekregen, wat betekent dat je kansen krijgt om in het binnen- en buitenland op te treden. We hebben echter tot nu toe alleen nog maar één optreden gedaan… Door dit soort dingen vraag ik me soms af waarvoor ik zo hard heb gerepeteerd. Uiteindelijk gaat het toch puur alleen om de ervaringen die we hebben gekregen. Dat maakt het de grootste beloning voor mij.” Toegewijde dansers denken verder dan de prijs die er te winnen valt. Het draait enkel alleen om de dans en om het optreden zelf.<br><br>

 

Als ik Taka vraag welk optreden hij het leukst vindt, roept hij gelijk enthousiast: “Het optreden in Rotterdam in de regen!! Dat optreden<br><br>

was bijzonder. Hoewel we niet zo goed konden dansen door de regen, hing er een goede vibe en hebben we ons erg goed geamuseerd.”<br><br>

Dansen en een privé-leven, het is niet makkelijk om deze twee te combineren. Voor Taka is het ook lastig om zijn tijd te verdelen. Hij moet natuurlijk ook prioriteit geven aan zijn studie, werk en sociaal leven. Sowieso probeert hij minstens twee keer per week te dansen, maar dit wordt wel steeds moeilijker.
Dansen brengt wel een groot voordeel met zich mee, namelijk de aandacht van het andere geslacht. Taka is zich hier maar al te goed van bewust. “Zeker! Het is ongelofelijk hoe je aandacht van meisjes kan trekken door te gaan dansen. Ik vind de reactie van de jongens ook heel grappig. Een keertje nam iemand een paar mooie meisjes mee naar onze repetitiezaal. De dansers waren ineens ontzettend gemotiveerd en konden moves doen die ze normaal niet eens konden! Ik moet wel zeggen dat ik me toen ook schuldig heb gemaakt aan dit ‘rare’ gedrag, haha.”<br><br>

Taka zal ook aanwezig zijn tijdens de Big Bounce contest dit jaar. Zijn taak is de deelnemers begeleiden en informatie geven over de wedstrijd. Het belooft wat te worden dit jaar, want Taka vindt Aziatische dansers in Nederland van erg hoog niveau. Zijn tip aan de contestants dit jaar is dat je nooit aan opgeven moet denken, want hard werk wordt altijd beloond. “Always keep a smile on your face when you dance!”<br><br>

Klik hier om de crew in actie te zien:<br>
http://www.dailymotion.com/takahironohara/video/x2znv8_asian-dance-contest-3_creation <br><br>

[embedyt]http://www.youtube.com/watch?v=RMdzGnBxhws[/embedyt]

 

By Thuy Anh.

 

GEEN REACTIES