Ja, een opvallende titel, maar het verwijst dan ook naar de gelijknamige internetsensatie van de afgelopen zomermaanden. Ken je het niet? Kruip dan weg van de steen waaronder je zat en lees verder. Dr. Horribles Sing-Along Blog is een creatie van regisseur Joss Whedon (bedacht mede de series Buffy the Vampireslayer, Angel, Firefly etc.) en is een populaire mini-series-musical alleen te zien op Internet. Ik zou oorspronkelijk iets uit de Aziatische media reviewen, maar vond dit zo interessant dat ik een uitzondering maak.

Het concept van de low-budget productie is eigenlijk zeer nieuw, vooral voor een bekende naam uit de entertainmentwereld. Whedon bedacht en creëerde met familie en vrienden een mini-series dat in drie aktes, van ieder een kwartier, gratis online werd gezet. Na een korte periode werd het weer offline gezet en moest men (via iTunes) gaan betalen om het te zien, ook wordt er nog een dvd verwacht. Dat het ook een combinatie is van komedie, tragedie en vanwege de musicalfactor, natuurlijk gezang door acteurs die normaal gesproken niet zingen, maakte de productie nog opvallender.

De verhaallijn zelf is vrij simpel: Dr. Horrible, aka Billy, is een nerdy slechterik wiens grootse wens is om lid te worden van ‘The Evil League of Evil’. Dat maakt hij ook geregeld duidelijk in zijn videoblog op het Internet. Alleen worden zijn pogingen om slechte dingen te doen altijd gestopt door Captain Hammer, zijn nemesis en de ‘held‘. Die trouwens de videoblog volgt en waar Dr. Horrible pas later achter komt. Beiden worden ook verliefd op de mooie Penny die als vrijwilligster werkt voor de armen. Aan het einde van de drie kwartier durende musical wordt met een verrassende twist bekend gemaakt of Dr. Horrible zijn lidmaatschap en het meisje krijgt.

Ondanks de simpele verhaallijn en het lage budget is de productie technisch gezien zeer professioneel uitgewerkt. De scènes lopen vloeiend in elkaar over. De liedje die de dialogen vervangen zijn slim bedacht (en soms zeer humoristisch), vooral wanneer de drie hoofdkarakters door elkaar zingen, maar alles nog steeds harmonieus klinkt.

Scène waarin Dr. Horrible iets steelt en Captain Hammer Penny ontmoet, zingend:

Het enige dat ik wat minder vindt is dat Penny niet echt een sterke persoonlijkheid is. Zij is de dame die steeds gered moet worden. Niet echt girlpower dus. Maar goed, dat maakt mijn mening niet minder dat ik dit een verrassend leuke productie vindt. Ik raad je het dan gewoon aan om het te bekijken, als je het al niet eerder had gedaan.

Officiële website: www.drhorrible.com

Scène waarin Dr. Horrible en Penny zingend uitleggen over hun visie (op de wereld)

 By Sui-Ai

 

 

GEEN REACTIES