Het is niet iedereen onopgemerkt voorbij gegaan. Heel de wereld is in de ban van de 5 gekleurde ringen dat het olympische symbool kleurt. Er staan 28 sporten in het zomerprogramma waar ruim 10,500 atleten aan meedoen.
Ik ben zelf niet echt iemand die vast gekluisterd zit achter de buis om de Olympische Spelen te zien. Er zijn mensen die zelfs 4 uur s’ ochtends opstaan om de Spelen live mee te maken.
Nee, dat is helemaal niks voor mij. Niet dat ik niet geniet van de Spelen, integendeel. Ik vind het een fantastisch fenomeen. Het is een mooi gezicht om de vreugde van sporters te zien die jarenlang gewerkt hebben voor een gouden plak.

Het is het ultieme competitieve sportfenomeen in de wereld. Maar wat mij laatst verbaasde is dat zelfs schieten een olympische sport is. SCHIETEN?! Er staat een papiertje verderop en degene die het meeste punten behaalt met het in de roos schieten is de winnaar…
Waarom behoort dit tot het olympische spelen? Vergeleken met andere sporten waar een strak afgetraind lichaam voor nodig is, heeft schieten alleen maar een vaste hand en een verrekijker nodig.

Dus wat is nou sport? Wikipedia vertelt ons dat sport omschreven kan worden als een fysiek (bijvoorbeeld voetbal) of denkspel (bijvoorbeeld schaken) dat op reglementaire wijze in competitieverband gespeeld kan worden.

Schaken is een wereldwijd erkende sport. Waar je ook geen afgetraind lichaam voor nodig heb. Je hebt alleen maar denkvermogen nodig. Het is heel moeilijk om sport te definiëren. Zo is dammen dan ook een sport. Dan is Monopoly ook een sport waar het van strategisch belang wat je met je geld doet en welke straten je koopt;).

Nou zat ik te denken, wat is de ultieme sport die bij mij past. Ik doe aan fitness, maar ik heb geen zin om elke dag urenlang te sporten. Ik hou van eten, maar ik wil geen dieet volgen. Dus af en toe een pizza, shoarma of kebab moet mogelijk zijn. En ik wil niet stoppen met drinken van bier. Met deze eisen in gedachte heb ik de ultieme sport gevonden. Ik ga professionele darter worden! Denk maar na, je hoeft niet te sporten voor een afgetraind lichaam. Überhaupt alle darters zien eruit als vikingen en piraten! Ze hebben de ultieme trainingsplek: de KROEG. Dus terwijl andere sporters zich te pletter trainen, sta ik in de kroeg met een pizza in mijn ene hand en een biertje in mijn andere hand te genieten van de Olympische Spelen. Nu nog maar even werken aan mijn baard en mijn bierpens.

By Si-Wai

GEEN REACTIES