Snel roergebakken kipfilets met broccoliroosjes is een veelzijdig en budgetvriendelijke maaltijd. Alle ingrediënten zijn vervangbaar met aanbiedingen van de supermarkt en seizoensgroentes. Je kunt snel een heerlijke makkelijke maaltijd maken! Eet smakelijk alvast!

Schermafbeelding 2014-03-29 om 11.24.35

Ingrediënten:

      • 2 kipfilets van ongeveer 350 gram
      • 1 broccoli, in gelijke roosjes snijden
      • 1 kleine ui, in reepjes snijden
      • 2 tenen knoflook, fijn gehakt
      • 1 rode peper fijn of grof gesneden (optioneel)
      • 2-3 el olie Pinda-, soy-olie, lichte olijf olie, extra virgin is te zwaar van geur en smaak. Vermijd roerbakken met sesam olie het verbrand snel en wordt dan bitter, toepassing is meestal eindbereiding voor geur en smaak.
      • 1 tl Chinese wijn
      • 1 tl lichte soya saus
      • 1 tl kippenbouillon poeder
      • 1½ tl maïzena
      • 3/4 kopje water

Marinade mix:

      • ½ tl zout
      • 1 tl Chinese wijn
      • 1½ tl Mushroom soy sauce (mag ook gewonen soya saus zijn)
      • 1 tl olie
      • 1 tl maïzena

Voorbereiding:

      • Kipfilets in dunne plakjes gesneden vervolgens met marinade goed mixen en 10min in laten trekken.
      • Dan broccoli in roosjes van gelijke grootte snijden, spoelen en dan blancheren. Kan op 2 manieren; in een magnetron schaal met water en zout, zappen op hoog vermogen ±5min; water afgieten en met koud water spoelen om garingsproces te stoppen en goed uit laten lekken.
      • Blancheren in een pan op fornuis kan ook, eerst water flink koken dan broccoli erbij ook ±5min koken, afgieten met koud water spoelen en uit laten lekken ook.
      • Natuurlijk stomen mag ook, hetzij via magnetron of met een stoompan, zelfde kooktijd.
      • kleine ui pellen en door de helft snijden, nogmaals door de lengte en dan grof snijden
      • 2 tenen knoflook pellen en grof hakken.

Bereidingswijze:

      • Wok goed verhitten met 2 el olie. Wanneer de heet genoeg is kun je de gemarineerde kip erbij doen, goed spreiden over de bodem en even rustig aan laten bakken. Dan roerbakken totdat het gaar is. Haal de kip uit de pan met een zeefspatel en leg het in een aparte schotel.
      • Bak met de overgebleven olie de ui en knoflook (aanfruiten).  Zodra het lekker bruist en aroma afgeeft de uitgelekte broccoli erbij doen.
      • Roerbak de broccoli en gooi hier de kippenbouillon poeder bij.
      • De gebakken kip bij de broccoli in de pan gooien en mee roerbakken.
      • Mix ¾ kop water met 1 tl soy saus, 1 tl maizena en beide goed mengen voor dat je het toevoegt in de wok. Dan alles in de wok omroeren zodat alles in saus bedekt is en saus gebonden is.
      • Na een paar minuten is je gerecht klaar!

Bekijk het originele recept op: www.asianfoodtrail.com.

GEEN REACTIES