Groene vinkjes bij Whatsapp: Tips om ruzie met vriend(en) te voorkomen

Whatsapp-Featured-Logo

Het gebeurt nogal eens dat er een ruzie ontstaat over WhatsApp. Argument die vaak genoemd worden zijn: “je hebt het gelezen” of “je bent na het versturen van mijn bericht online geweest”. Sommige mensen denken dat ze aan het aantal groene vinkjes af kunnen lezen wanneer de andere het bericht heeft gelezen. “Twee groene vinkjes betekent namelijk dat de andere bericht heeft gelezen of niet soms?

In een recent onderzoek van Arbeidsmarkt is gebleken dat Whatsapp op nummer 2 staat van favoriete apps. Dat is niet zo vreemd aangezien wereldwijd meer dan 10 miljard berichten per dag worden verzonden via Whatsapp (alleen Nederland telt al meer dan 4 miljoen WhatsApp accounts).

We hebben de FAQ van Whatsapp erbij gehaald en ook advies ingewonnen via de blog van Social Media expert Hans Kolbeek. Hierbij voor eens en altijd de uitleg over de vinkjes van WhatsApp.

2 Groene vinkjes bij WhatsApp berichten
Twee vinkjes naast het bericht betekenen: het bericht is afgeleverd aan de telefoon. Dit betekent dus dat het bericht is afgeleverd, dit betekent niet dat het bericht ook daadwerkelijk is gelezen.

1 Groen vinkje bij WhatsApp bericht
Een vink naast het bericht betekent: het bericht is succesvol verstuurd via Whatsapp, maar het bericht is nog niet aangekomen bij de telefoon van jouw vriend(en). Het kan zijn dat diegene geen bereik heeft, mobiele data heeft uitgeschakeld of vliegtuig modus heeft ingeschakeld.

Hans Kolbeek heeft het versturen van een Whatsapp bericht vergeleken met een pakketje wat je op de post doet. Hierbij schematisch beschreven wat de stappen zijn:

Je loopt naar je plaatselijke brievenbus bij jou om de hoek en stopt het pakketje (jouw whatsapp bericht) in de brievenbus.

1. De postbode (de server van whatsapp) legt jouw pakketje in zijn auto en gaat op zoek naar het adres van jouw vriend(in).
Je whatsapp bericht is nu succesvol verzonden en is onderweg naar zijn bestemming.
2. De postbode zoekt nu het adres waar het pakketje afgeleverd moet worden. Hij heeft het adres gevonden. Nu kunnen er twee dingen gebeuren:
o De postbode schuift jouw pakketje (je WhatsApp bericht) door de brievenbus van jouw vriend of vriendin.
Je whatsapp bericht is succesvol afgeleverd op zijn bestemming.
Merk dus op dat het in de brievenbus ligt, je vriend of vriendin moet het er zelf nog uitpakken en openmaken (hij/zij heeft je WhatsApp bericht ontvangen maar nog niet perse gelezen.)
o Er is geen brievenbus of de brievenbus zit dichtgeplakt waardoor de postbode het pakketje niet kan afleveren. Hij wordt pas afgeleverd zodra er een brievenbus is om het pakketje in te stoppen.(Zodra je vriend(in) weer internet heeft, bereik heeft, zijn telefoon weer aanzet et cetera.) In deze situaties blijft er ook maar 1 vinkje staan.

Ruzies voorkomen

Hopelijk snap je nu dat je aan het aantal groene vinkjes niet kunt zien of iemand het bericht al heeft gelezen. Je hoeft dus niet meer boos te worden, omdat je denkt dat jouw gesprekspartner het bericht al heeft gelezen en niet heeft gereageerd. Ook “Last Seen” is geen garantie dat het bericht is gelezen, want jouw gesprekspartner kan ook een andere bericht hebben gelezen en/of WhatsApp hebben geopend.

Mocht je vinden dat jouw gesprekspartner traag reageert bel hem/haar dan op of nog beter ga eens langs bij hem/haar. Diegene zal het erg waarderen en jij ziet dan gelijk waarom hij/zij geen tijd had om te reageren op jouw bericht.

Profile photo of Joanna
Joanna

Welkom Forums Groene vinkjes bij Whatsapp: Tips om ruzie met vriend(en) te voorkomen

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by Profile photo of Joanna Joanna 1 year, 5 months ago.

You must be logged in to reply to this topic.